Publicitat
Societat · 25 de Setembre de 2009. 17:37h.

Método 3: la CIA catalana?

L'agència de detectius que va controlar directius del Barça té un ampli historial

Método 3: la CIA catalana?

Un dels cartells publicitaris de l'agència que figura al seu 'web'

L'agència de detectius Método 3, de Barcelona, ha tornat a saltar a l'actualitat amb motiu de l'escàndol de la investigació sobre diversos vicepresidents del Barça. Però no és l'únic cas amb gran ressò mediàtic en què ha intervingut aquesta agència.

Método 3 va ser fundada a Barcelona el 1985 per Marita Fernández Lado i pel seu marit, Francisco Marco. Actualment, el director general és el fill d'ambdós, Francisco Marco Fernández, advocat criminalista. Marita Fernández figura com a presidenta.

Amb motiu de cas d'espionatge a diverses autoritats de la Comunitat de Madrid i dirigents del PP madrileny, Método 3 ha estat acusada d'investigar el vicepresident de la Comunitat, Ignacio González, a Colòmbia. Precisament, va ser sancionada per no complir l'obligació d'inscriure en la seva documentació interna a l'autor d'aquest encàrrec.

Les acusacions de la presidenta de Madrid a Método 3 d'actuar amb la complicitat del ministeri de l'Interior, que dirigeix Alfredo Pérez Rubalcaba, fa referència a les estretes relacions entre Marita Fernández i Alejandro Pérez Rubalcaba, germà del ministre.

També va aparèixer Método 3 a la investigació que es va realitzar per trobar la nena Madeleine McCann, desapareguda al sud de Portugal, un assumpte que va assolir un gran relleu en els mitjans de comunicació. L'agència va ser contractada pels pares de la nena, Kate i Gerry McCann.

Método 3 va ser també qui va trobar a París el financer i espia Francisco Paesa, que, suposadament, havia mort. Paesa va ser qui va lliurar al llavors ministre de l'Interior, Juan Alberto Belloch, el fugitiu Luis Roldán, a canvi de quedar-se amb part dels diners que aquest havia robat. Posteriorment, va fingir la seva mort a Tailàndia.

A Catalunya, l'agència va aparèixer en la investigació de la fiscalia sobre l'encàrrec d'informes de dubtosa utilitat pel Govern català. Un responsable de Método 3 va declarar com a testimoni a la fiscalia respecte a la seva intervenció en l'elaboració d'un informe, encarregat per la conselleria d'Agricultura. Teòricament, la Generalitat va pagar per aquest informe 30.000 euros.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Toni, Barcelona, 28/09/2009 - 09:14

Doncs el Francisco Marco fill va treure un llibre fa por que es diu Detectives S.A. i fins i tot en van fer un vídeo...

http://www.edicionesurano.tv/2009/03/detectives-sa.html

#5 Fran, Llinars, 27/09/2009 - 21:04

I tant q funciona be...nomes teniu q preguntar-li als comerciants sancionats per no retolar en catala.

#4 JM, bcn, 27/09/2009 - 11:11

Las empresas catalanas funcionan ¡y tanto! Especialmente las relacionadas con putas y delincuencia.

#3 Agustí d'Aragó, Les Borges Blanques, 26/09/2009 - 23:48

el darrer paragraf de l'informació no se si és del tot precís i exacte. Pregunto: aquesta agència de detecftius va cobrar 30.000 euros per un informe sobre la comercialització de l'avellana? Podeu confirmar-ho o ampliar-ho?

#2 Gelabert de Cruïlles, Calonge, 26/09/2009 - 09:22

Al menys, que Nicaragua pagui bé per aquesta campanya anti-Laporta.