Publicitat
Societat · 19 d'Octubre de 2009. 16:49h.

Millet pot esquivar la presó

Les atenuants deixarien la pena en menys de dos anys i s'estalviaria l'empresonament

Fèlix Millet podria evitar l'ingrés a la presó per l'aplicació d'atenuants. Aquestes atenuants derivarien del penediment que es dedueix de la carta de confessió que va lliurar al jutjat, i de la reparació de danys pels recursos econòmics que ha posat a disposició del jutjat per afrontar eventuals responsabilitats en aquest àmbit.

Aquestes atenuants podrien rebaixar la condemna imposada en dos graus, de manera que quedaria en una pena inferior als dos anys. Com Millet no té antecedents penals -no ha estat condemnat per sentència ferma-, amb una condemna inferior a dos anys no ingressaria a la presó.

Encara que ingressi a la presó, té una altra alternativa, l'edat. Això no és una qüestió que pugui aplicar el jutge. Tanmateix, si Millet ingressa a la presó, com té més de 70 anys -va néixer el 1935- l'autoritat penitenciària pot considerar que, per les seves condicions físiques cal aplicar-li el tercer grau. D'aquesta manera, només aniria a la presó a dormir.

Al respecte, Jordi Pina, un dels advocats de Fèlix Millet, ha indicat després de la declaració davant del jutge de l'expresident del Palau de la Música, que "no estem parlant de delictes que tenen penes de vint, vint-i-cinc anys de presó. Els delictes són els que són, per més que els fets hagin succeït en el Palau o si haugués passat en qualsevol altres tipus d'empresa".

"Si són una apropiació indeguda -ha afegit- tenen una pena de fins a sis anys de presó. I en el seu futur s'hauran de tenir en compte com a circumstàncies atenuatòries, la confessió a les autoritats i la reparació del dany. La gent ho ha de saber i no ha de saber greu. Ho preveu el legislador en el seu moment, sobretot en la reparació del dany. I els nostres clients han reparat i han confessat a les autoritats".

Pau Molins ha afegit que els seus representants han efectuat una "confessió íntegra i completa", on l'únic que falta determinar és "la quantificació" del dany.

Millet, a la sortida de la Ciutat de la Justícia
Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Mariona, Barcelona, 20/10/2009 - 12:14

A en Millet, Montull i companyia se'ls hi hauria de donar la Medalla d'or i brillants a l'honestedat i bonhomia. Els seus comportaments són tan edificants....

#50 Alcampelló, Barcelona, 20/10/2009 - 12:05

Millet pedía dinero para la música catalana, se lo daban, lo repartía entre los necesitados amantes de Catalunya, desviaba para él menos de lo que toca. Era muy bueno, todos los de Casa Nostra le querían y admiraban. No merece este disgusto.

#49 Rosa, Barcelona, 20/10/2009 - 11:57

En aquest país si es ROBEN MILIONS i MILIONS D\'EUROS NO PASSA RES. I de ben segur portarà xòfer i guardaespatlles el XORIÇO, POCA-VERGONYA de torn. I diuen d'Itàlia...!. Com a exemple: Javier de la Rosa, se'l veu per la Diagonal-Balmes amb xòfer.

#48 Conductor bus, Barcelona, 20/10/2009 - 11:20

Per 1,10€ van acomiadar un conductor de TMB, Pablo Díez (e.p.d.). Sense més comentaris

#47 Josep Mª, Terrassa, 20/10/2009 - 10:43

Es clar; un polític segurament no robarà dues gallines, per això la condemna pot ser dura; però sí que qualsevol polític pot robar mil.lions, per això la legislació la fan per afavorir-los a ells, i que surti a compte enriquir-se ill.legalment.