Publicitat
Societat · 21 d'Octubre de 2010. 19:25h.

Molinero aspira a un Estat propi

"Jo hi confio perquè crec en Catalunya i en la força dels catalans"

Molinero aspira a un Estat propi

Molinero, en la foto amb López Tena, ja va donar suport a les consultes sobiranistes

Justo Molinero ha reclamat un Estat propi per a Catalunya, durant la presentació de la guia El català també és meu. El periodista ha assegurat que amb un Estat propi seria més fàcil viure en català a Catalunya.

Molinero ha indicat que "com a mínim, viure" perquè ara "ho tenim bastant fotut". El comunicador ha afegit que "jo hi confio en què sí perquè crec en Catalunya i en la força dels catalans".

El periodista ha fet el pròleg de la guia, la qual va adreçada a totes aquelles persones que volen aprendre el català però que encara no han començat a fer-ho, a aquelles que encara no ho han decidit perquè tenen certa resistència i a aquelles que ja el saben però que encara no s'han llençat a parlar-lo. Els autors de l'obra són la Plataforma per la Llengua i la Fundació Vincle.

El català també és meu ha estat escrit pels membres de la comissió de Catalanoparlants d'adopció de la Plataforma per la Llengua, els quals ja han dut a terme aquest procés d'adopció lingüística, i s'estructura en sis fases per les quals passa qualsevol persona que vulgui adoptar el català com la seva llengua. Les sis fases recullen les resistències, prejudicis, obstacles i l'esforç a què s'enfronten aquestes persones, però també els beneficis de parlar el català. Finalment, la guia es completa amb una llista de recursos per a les persones que volen aprendre o millorar el català.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#43 E.Gimeno, Gelida, 22/10/2010 - 23:07

Frank:"estar integrado en la sociedad catalana tiene que decir que hay que buscar un estado independiente"
Pues si, mire, hay que buscarlo. No es una opción política. Es una necesidad de vida o muerte, mire como se lo digo de claro. En toda sociedad hay unos acuerdos minimos o no se puede vivir.

#42 marc, Premià de Mar, 22/10/2010 - 22:51

Frank: t´equivoques. El castellà forma part de la nostra cultura.De fet la societat catalana és bilingüe i trilingüe. Per mi no ets un ciutadà de segona categoria. Oi que vius en castellà a Catalunya i no passa res? Doncs això mateix passaria amb un estat català. Apa suma´t i a fer pinya.salut

#41 Frank, Berga, 22/10/2010 - 21:22

Porque algunos pensais que para estar integrado en la sociedad catalana tiene que decir que hay que buscar un estado independiente y hay que defender el catalan.Me asegurais ustedes que al dia siguente de la separacion yo por hablar en castellano no sere un ciudadano de segunda.

#40 Enric Gimeno, Gelida, 22/10/2010 - 19:29

Claro Esteve, eso es de ilusos. Cat. no sería una Holanda ni mucho menos. Ha de buscar su propio sitio en Europa, pero desde luego tampoco es tan periférica como Grecia o Portugal.

#39 E.Gimeno, Gelida, 22/10/2010 - 19:25

"fracaso de la convivencia", efectivamente Esteve, así es, bien, ya ha fracasado. La ruptura sentimental se ha producido. Desconfianza mútua. Arrinconamiento por el más fuerte, pataletas y conspiración del más debil. Ahora que hacemos, dime tú. Dimelo tu porque desechas la solución natural.