Societat · 30 d'Abril de 2020. 19:45h.

Moncloa fa cas del govern Torra

L'Executiu espanyol estableix franges horàries per sortir a passejar i fer esport

Moncloa fa cas del govern Torra

El Govern espanyol ha establert franges horàries per sortir a passejar o a fer esport en el pla de desescalada. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dijous que es permetrà sortir a fer esport a l'aire lliure de manera individual i a passejar de 06:00-10:00h i de 20:00-23:00h mentre que els majors de 70 anys o persones dependents acompanyats del seu cuidador ho podran fer de 10:00-12:00 i de 19:00 a 20:00. Els menors de 14 anys hauran de sortir en una franja horària de 12:00 a 19:00 hores. Les franges horàries no seran necessàries en municipis de menys de 5.000 habitants.

En el cas dels passejos, es podran fer acompanyats de la persona amb la qual es convisqui i s'hauran de limitar a un quilòmetre de distància del domicili, queden excloses les persones amb simptomatologia o que es trobin en aïllament. Respecte a les persones que facin esport a l'aire lliure, haurà de ser de manera individual, no professional i no podran sortir dels límits municipals.

"Avui anunciem dues noves mesures d'alleujament. La primera ordre és sobre les condicions en les que es pot realitzar activitat física no professional a l'aire lliure. Es permeten activitats esportives individuals i passejos diaris. L'ordre entrarà en vigor el 2 de maig. Es permet la pràctica de qualsevol esport individual. Una única vegada al dia i dins del municipi" ha indicat.

"Es podrà sortir passejar només amb persona convivent. S'exclouen persones amb símptomes de quarantena per haver patit la malaltia o contacte estret" ha apuntat Illa.

El ministre ha explicat que el pla de desconfinament és "gradual, flexible i asimètric" i que permet "adaptar-se a la realitat epidemiològica". Illa també ha recordat que "la província o l'illa és la referència, ja que permet aïllar la mobilitat per assegurar que si hi ha un brot quedi contingut".

El president de Govern espanyol, Pedro Sánchez, va rebutjar aquest dissabte les franges horàries en ser preguntat per la proposta de la Generalitat d'establir dues franges horàries. "L'ordre del ministeri és clara", va assegurar a pregunta de l'ANC en roda de premsa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Toni, Tabarnia, 01/05/2020 - 12:10

Otras ccaa también lo habían pedido. No olvidemos que Torra proponía de 8 a 9 para la movilidad laboral y así ir todos juntos y apretados en el transporte público.

#2 Carlos Gomez, bestia mab forma humana, 01/05/2020 - 01:15

Avui tampoc ha sortit a TV3 ese hombre que en Cataluña lo hace todo

Ja deu haver caigut en desgracia. Es que fer.se un rahola i que te surti be no esta a l´abast de qualsevol per molt cientific de plans marcians que sigui

#1 EduardR, Bcn, 30/04/2020 - 20:06

Es lo mismo, mañana dirán que atenta a la libertad de Catalunya y es un 155 encubierto.


#1.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 01/05/2020 - 11:53

Los procesistas acostumbran a decir una cosa y la contraria, así tras lo hechos siempre le pueden decir a la borregada " veus? Ja ho vam dir nosaltres" a través de los medios del régimen.