Publicitat
Societat · 23 d'Abril de 2020. 18:07h.

Moncloa ignora els plans de desconfinament de la Generalitat amb els nens

La consellera de Salut diu que "han fet una rectificació"

El Govern espanyol ha ignorat el pla que el Govern va presentar a l'Executiu espanyol i que plantejava la sortida dels nens en franges d'edat i horàries. Finalment, el Govern espanyol no ha acceptat la proposta de la Generalitat i ha decidit aquest dijous que els nens podran sortir durant una hora des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit, acompanyats per un adult amb el qual convisquin i a una distància màxima d'un quilòmetre del seu domicili.

La consellera de Salut, Alba Vergés, preguntada sobre les diferències en la mesura que aplicarà el Govern espanyol i la proposta de la Generalitat, ha afirmat que "han fet una rectificació acostant-se a la proposta i al treball que s'havia fet des del Govern".

"Han fet una rectificació acostant-se a la proposta i al treball que s'havia fet des del Govern de la Generalitat de Catalunya, per part del Departament de Treball i Afers Socials i Famílies, que té competències en infància i adolescència, que és responsable de la protecció de menors i això inclou les persones fins a 18 anys" ha assegurat la consellera.

"Nosaltres havíem establert uns procediments per tal que la sortida dels menors d'edat es pogués fer de la millor manera possible i respectant aquests criteris marc i aquests criteris bàsics que havíem fet" ha apuntat.

"Bàsicament ells no diferencien en franges horàries -diuen de nou del matí a nou del vespre-. Nosaltres vam considerar que havíem de tenir en compte aquelles hores lectives perquè les escoles han posat a disposició materials, perquè els nens i adolescents poguessin estar fent feines lectives a casa" ha indicat Vergés.

La consellera ha explicat que l'objectiu del pla de la Generalitat era "sobretot vigilar molt amb els horaris d'entrada i sortida de la feina, que no hi hagi possibilitat d'aglomeració. L'objectiu és: com menys gent alhora al carrer millor" ha dit.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat