Publicitat
Societat · 26 de Març de 2020. 21:34h.

Montero culpa Illa del 8-M

Marlaska responsabilitza "les autoritats científiques"

Montero culpa Illa del 8-M

La ministra d'Igualtat Irene Montero ha responsabilitzat "les autoritats sanitàries" de la celebració del 8-M i la vinculació amb la propagació del patogen a Madrid. "Nosaltres vam fer en tot moment el que van dir els experts i autoritats sanitàries, i en això és important no fer partidisme" ha manifestat Montero en una entrevista aquest dijous a La Sexta.

El ministre de Sanitat Salvador Illa, ha recordat que eren les comunitats autònomes "les competents" per actuar almenys "fins al 14 de març", dia que es va decretar l'estat d'alarma i l'Estat va assumir les competències en la seva compareixença aquest dijous a la Comissió de Sanitat del Congrés. "Jo no puc prendre mesures de salut pública, no puc suspendre una manifestació, no puc suspendre un partit de futbol o ordenar una mesura restrictiva", ha apuntat Illa.

El ministre d'Interior Fernando Grande-Marlaska, per la seva part, ha responsabilitat "les autoritats científiques". El cap de la cartera d'Interior ha defensat que "el 8-M no hi havia cap circumstància concreta per la suspensió de cap acte públic ni manifestació com va ser la del 8-M".

"El que és important és que no hi havia cap dada objectiva, cap indicació de qui correspon, que són les autoritats científiques i mèdiques que determinés la necessitat de suspendre cap concentració pública" ha indicat. "Crida l'atenció que només es ressalti un acte com el 8-M quan aquest dia hi va haver molts més actes públics" ha dit.

Un jutjat de Madrid va obrir aquest dimecres diligències prèvies contra el delegat de Govern a Madrid, José Manuel Franco, després d'una denúncia presentada per un particular per haver permès concentracions multitudinàries entre el 5 i el 14 de març, com les manifestacions del 8-M, un míting de Vox i els partits de futbol.

La magistrada d'Instrucció número 51 de Madrid va considerar que hi podria haver presumptes delictes de prevaricació administrativa i lesions per imprudència professional per autoritzar els esdeveniments massius quan ja es coneixia el risc d'infecció de coronavirus.

El sindicat de metges Confederación Estatal de Sindicatos Médicos també va presentar aquest dimecres una demanda al Tribunal Suprem per tal que requereixi al Ministeri de Sanitat la distribució de material de protecció entre el personal sanitari davant la "situació d'emergència sanitària" provocada pel patogen.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#26 Xexo, Premia, 28/03/2020 - 17:50

Mi mujer ama de casa no imagináis la que le lío a mi hijo porque lo invitaron haber Barça R sociedad i estos lumbreras una semana después decretan el estado de alarma un día después lo decretan i ahora se pasan las culpas

#25 Don Tancredo , El Carmelo , 27/03/2020 - 17:13

Fusílese a la orden!

#24 Sergi Sergio, Barcelona, 27/03/2020 - 15:32

A la ex cajera del super ahora super ministra quien era el valiente que le prohibiese su juguetito del 8M, si alguno se hubiese atrevido no te cuento lo que le hubiese pasado y lo que hubiese dicho toda la corte mediatica que rodea a esta señora y a su marido, el Ferreras, la Pastor, el Evole, toda la Sexta lo hubiesen descuartizado.

#23 Barretina a rosca, Black hole, 27/03/2020 - 14:26

Con gente que ha venido a la política para y por su ego personal y con tan poca preparación (tener título no sirve de nada). Es increíble la preparación que tenía la izquierda en la transmisión (y la mayoría sin títulos) y lo analfabeta que es esta izquierda caviar con títulos o universidad.

!La "izquierda" no tiene remedio¡.

#22 Veciana, Barcelona, 27/03/2020 - 14:10

Como en el Proceso de Núremberg: la culpa de todo es del Führer y como se suicidó,todos a casita.¿A que sí,majos?