Publicitat
Societat · 10 de Gener de 2010. 01:56h.

Montilla admet el seu "lapsus" sobre Serrat i Llach

El president aposta per "un equlibri entre creadors i llibertat a Internet"

Montilla admet el seu "lapsus" sobre Serrat i Llach

Imatge d'arxiu de José Montilla

El president de la Generalitat, Josep Montilla, ha reconegut que va patir "un lapsus" quan recentment va confondre Joan Manuel Serrat amb Lluís Llach, quan parlava de la cançó Mediterrani.

En una entrevista sobre qüestions musicals al programa programa Tarda Tardà, de i Cat fm, amb motiu del 25è aniversari d'aquest espai radiofònic, Montilla ha dit al respecte que "va ser un lapsus. És com si en lloc de dir Joan, dius Jordi. Això pot passar".

També ha indicat que "conec molt Serrat", i ha elogiat la seva "projecció internacional", recordant "l'embolic" que va protagonitzar quan es va negar a cantar en castellà al festival d'Eurovisió. Sobre Llach, ha afirmat que "també és un cantautor que m'agrada molt".

En un altre moment, ha assegurat que "jo era més Beatle que Stones", i ha elogiat la figura de John Lennon: "La seva mort", ha dit, "va ser una pèrdua molt important per a la nostra generació, per als que van lluitar per la pau".

En relació amb la polèmica sobre les descàrregues a Internet, ha assenyalat que "es tracta de trobar un equilibri entre la retribució als creadors i la llibertat a la xarxa. No és fàcil". Ha afegit que "si no hi ha retribució, no hi ha creació", i que "no hi ha res de  franc en la vida".

Sobre les seves preferències musicals, ha manifestat que "m'agrada l'òpera, sobretot Wagner". De tota manera, també s'ha referit "a la gran influència del rock", i ha destacat les creacions "de fusió", parlant de grups com Medina Azahara, Veneno i Alameda.

Així mateix, entre els autors que mereixen la seva atenció, Montilla ha destacat Pep Sala, Gerard Quintana i LAX'N'BUSTO, i ha respost amb un "sí" a la pregunta de si li agrada el "rock simfònic". Sobre els primers discos que va sentir, ha afirmat: "Suposo que serien Los Bravos, Los Relámpagos, Los Pekenikes ...". I l'últim: "Un recull de clàssics".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 wagner era proto-nazi, barcelona, 11/01/2010 - 18:16

Wagner, tot un .... nazi, no crec que ningú no dubti que és un personatge obscur que ja pregonava sobre la raça ària...
http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_Wagner#Racism_and_Nazi_appropriation

#9 Josep, ., 11/01/2010 - 16:51

El Sr. José, potser si sap el que és un "fandango". Eleccions ja, no es pot aguntar aixó.

#8 Alcampelló, Barcelona, 10/01/2010 - 22:01

Montilla tiene buena voz y le gusta la ópera. Por eso canta con tanto aire Els Segadors. Se nota que siente lo del Bon cop de falç, que tremoli l´enemic, esmolem ben bé les eines, endarrera aquesta gent, bon cop de falç. Mejor que los JERC y Maulets.

#7 maria, St. Just, 10/01/2010 - 20:11

Que has dit? musica de Wagner sona a... ell tan sols busca el "carro" que per ser... gran cançó

quin desastre de personatge!

#6 luis, barcelona, 10/01/2010 - 20:08

Por eso no se aclara con el numero de parados Por eso no se entera