Publicitat
Societat · 3 de Febrer de 2019. 19:49h.

Montserrat admet els abusos sexuals

L’abat Josep Maria Soler demana “humilment perdó”

Montserrat admet els abusos sexuals

Josep Maria Soler

L’abat de Montserrat, Josep Maria Soler, ha demanat “humilment perdó” a les víctimes dels abusos sexuals presumptament comesos pel monjo Andre Soler. “Els meus germans de comunitat i jo mateix demanem humilment perdó a les víctimes; ens solidaritzem amb el seu dolor i els oferim el suport de la comunitat”, ha manifestat durant l’homilia d’aquest diumenge.

Soler també ha demanat perdó “per les coses que en el passat, a Montserrat, no s’hagin pogut fer prou bé i hagin pogut facilitar comportaments indignes”. “Els abusos són un problema que s’ha donat també en l’Església i que cal afrontar amb decisió”, ha reblat l’abat de Montserrat.

“Reiterem, una vegada més, la nostra condemna rotunda a qualsevol tipus d’abús realitzat a menors”, ha asseverat, alhora que ha anunciat la creació d’una comissió externa per investigar els casos d’abusos sexuals que s’hi puguin denunciar. L’abat ha conclòs que tenen “les eines necessàries per aclarir els fets i atendre les víctimes”.

Tanmateix, Josep Maria Soler ha volgut expressar el seu malestar amb el tractament que s'ha donat del cas en alguns mitjans de comunicació. “Ens han dolgut algunes expressions” perquè “semblava que estenien la sospita d’agressors sexuals al conjunt dels monjos”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 Neferu, Barcelona, 04/02/2019 - 20:29

Pide perdón después de que la noticia ha salido a los medios, si no se llega a saber hubiese seguido callando y ocultándolo.

#6 Sarola, Castelldefels, 04/02/2019 - 11:30

Esperem que la Corporació Vaticana tenqui el Monestir de Montserrar, una de les Catedrals de la pederástia a Europa.
¡ Mort el gos, morta la rabia !

#5 LAlbert, Zgz, 04/02/2019 - 09:58

Quizás señor abad es que están muy ocupados con el proceso, con estar cerca de los politicos del proceso, de visiitar a los politicos presos en las cárceles, y se olvidan que hay otros asuntos y personas anónimas que necesiten de su atención, también en las cárceles.

#4 Alejandro, Barcelona , 04/02/2019 - 03:07

Perdón y ya está? Y a seguir con sus misas? Qué ejemplo van a dar esta gente? Ninguno!!!

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/02/2019 - 23:47

I no seria convenient, per evitar tant braguetisme desbocat, castrarlos quirurgicament quan fitxen per l´empresa per assegurarse que compliran rigorossament els seu vots de castitat i que no li faran la pirula ni al seu conseller delegat ni a la clientela mes tendre ?

I ja no necesitarien externalitzar l´escolania.