Publicitat
Societat · 28 de Gener de 2019. 10:10h.

Montserrat, també

El monestir més emblemàtic de Catalunya, esquitxat per presumptes casos de pederàstia

Montserrat, també

Tercera denúncia d'abusos sexuals contra el monjo de l'Abadia de Montserrat Andreu Soler, mort el 2008, i que va estar al capdavant del moviment escolta del Monestir de Montserrat durant quaranta anys.

Primer va ser l'exescolta Miguel Hurtado que va relatar a aquest mateix diari que havia patit abusos sexuals del monjo Andreu Soler a finals dels anys 90 i aquest diumenge una segona víctima, Ricard Zamora, va explicar el seu cas, que situa al 1978, al diari 'Ara'. La que seria la tercera víctima d'aquest monjo que ha decidit fer públic els abusos que en va patir.

J.R. Martínez, nascut a Almeria el 1955, va acudir a treballar a l'Abadia de Montserrat durant cinc estius i revela a El Periódico que, en un dels primers que hi va passar, el germà Andreu n'hauria abusat sexualment durant una sortida que havia organitzat. "Es va passar la nit sencera grapejant-me, també als genitals", explica Martínez.

L'abús que va patir el va deixar "en estat de xoc", recorda, i a partir d'aleshores es va concentrar a evitar el germà Andreu. J.R. Martínez reflexiona que "a l'abadia havien de saber què passava" perquè "devien veure almenys el mateix que veia tothom" i es pregunta "per què ningú a Montserrat hi va intervenir", en declaracions al rotatiu.

Després que Hurtado denunciés els abusos que va patir per part d'aquest monjo, el Monestir de Montserrat va crear una comissió per estudiar els possibles casos que hi pugui haver. La comissió ha posat a disposició el correu transparencia.montserrat@gmail.com perquè qui vulgui pugui enviar informació sobre fets relacionats.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Mila, Terrassa, 29/01/2019 - 11:51

Jo al primer mel crec els altres dos no tant,perque es mol extrany que hu denuncin cuán aquest monju ja es mort.
Tot eixo em sona pere fe mal a tot el que sigi catalán,sino es aixi que se investigi fins al dons.
.

#17 Fartdetot, Can Fanga, 29/01/2019 - 11:12

Vaja, vaja... Pederastes per a la independència.

#16 Vikander , Cornellá , 28/01/2019 - 20:22

Este pájaro infecto debe cantar muy bien el virolai.

#15 botifler1914, Sinitaca, 28/01/2019 - 16:21

Y yo que me pensaba que en la soñada Repudica aparte de helado de postre cada día no habrian pedófilos....
Entonces ya no la compro, gracias.

#14 teruel existe, BCN, 28/01/2019 - 15:59

El tipus de vida que han de portar les persones que han fet vot de castedat crec que és bastant difícil de suportar, ja que han de reprimir no nomès el sexe sino l'afectivitat, i en alguns d'ells acaba reventant les costures per algun costat. Pel costat mès feble, pel que es veu. Potser l'esglesia té un problema molt greu induit per ella mateixa