Publicitat
Societat · 25 de Juny de 2010. 10:31h.

Monzó considera "grotesc" culpar el Govern

"Si no es pot passar per les vies, no es pot, i punt"

Monzó considera "grotesc" culpar el Govern

(Fotografia ACN)

L'escriptor Quim Monzó, en un article d'opinió a La Vanguardia, lamenta que "sense perdre ni un minut han aparegut els que busquen tres peus al gat i descarreguen sobre l'administració la culpa de les víctimes, encara que el pas inferior - amb escales i ascensors-estigués obert i encara que l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) certifiqui que estava prou senyalitzat i que complia tots els requisits de seguretat. Piove, Porco governo!".

"És grotesc. Sigui la nit de Sant Joan o qualsevol altra nit, ve de dos minuts si després estaràs a la platja fins la matinada? I encara que vingui: si no es pot passar per les vies, no es pot; i punt. Que fàcil és descarregar les responsabilitats en l'administració i oblidar-se de que els ciutadans són responsables dels seus actes", critica.

"Tots hem fet barbaritats en la nostra vida - jo el primer-, però si un servidor hagués mort per alguna de les barbaritats que vaig cometre (i que faig) em fastiguejaria que culpessin l'administració d'una cosa que m'he buscat. També la nit de la revetlla, a Sant Feliu de Llobregat ia Sant Adrià de Besòs el tren va atropellar dues persones més pel mateix: per creuar les vies ferroviàries per on no es podia", recorda.

"Llàstima per elles, llàstima pels seus familiars i llàstima pels familiars dels morts a Castelldefels, però què responsabilitats cal demanar a altres per les estupideses que un comet?", sentencia.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#22 nen malcriat, Barcelona, 28/06/2010 - 13:54

En aquesta societat nostra hi ha massa nen mimat que es creu que ho pot fer tot i que, a la mínima, o dóna la culpa al govern, o reclama que el govern el protegeixi (per exemple, cada cop que les "low cost" deixen algú tirat als aeroports).

#21 normes i reglaments, BCN, 28/06/2010 - 13:23

Fins dalt que tothom es pugui saltar les normes. Ho sento, pero que s'aguantin, no haver saltat, ja sabien q per alli no es tenia q passar. Ara a pagar repatriaments i mandangues. No hi ha dret. Digueu.me el q volgueu pero tots pensem el mateix.

#20 Fanny, Barcelona, 28/06/2010 - 12:59

Aquest cap de setmana han sortit fotografies a diversos diaris de gent creuant les vies. Fins i tot s'ha vist algú que portava un cotxet amb la criatura. Suposo que la gent "passa" i no escarmenta del que ha passat.

#19 josepxicot, barcelona, 27/06/2010 - 20:50

Això ara farem una policía que controli que
no passin per les vies,Deu meu amb la cri
si que tenim,bè que els foraniis paguin a
quest servei i de pas que paguin els damni
ficats o els seus familiar la reparació del
tren i que el Consulat hi colabo-hi

#18 Ramon, Barcelona, 26/06/2010 - 19:57

Si el Govern no fóra sociata, pobre del creador que considerés "grotesc" no cridar-li "assassí, assassí" al Govern.