Publicitat
Societat · 30 d'Agost de 2012. 21:03h.

Monzó votaria sí a la independència "amb el cul apretat"

"Calculant quins serien els ineptes que ens caurien al damunt aleshores"

Monzó votaria sí a la independència "amb el cul apretat"

Quim Monzó, en una foto d'arxiu

L'escriptor Quim Monzó ha assenyalat que votaria sí a la independència de Catalunya, en una entrevista a la revista Jot Down Cultural Magazine.

"Votaria que sí! Claríssimament. El que passa és que amb el cul apretat, calculant quins ineptes ens caurien al damunt aleshores. Però almenys ens hauríem tret de sobre altres ineptes: els que ens porten ara ens porten pel camí de l'amargor", ha remarcat.

Segons el també articulista, "per què quedar-se amb uns ineptes que no tenen a veure amb tu...? Ja sé que la ineptitud és part bàsica de la naturalesa humana, però amb la ineptitud dels meus ja en tinc suficient. Allibereu-me de la ineptitud aliena, si us plau ..."

Qüestionat sobre si "els nostres ineptes" són més "molestos" que els altres, Monzó ha contestat: "més? O menys. Ara tenim als nostres ineptes i als ineptes aliens. Com a mínim ens trauríem del damunt els ineptes aliens i ens quedaríem només amb uns. Les passaríem de tots colors però tinc clar que estic fins els ous dels altres".

"El problema és que tot això no passarà. Estem parlant del no-res. Diem que farem un referèndum. Ja m'agradaria veure aquest referèndum. Diuen: 'Ara guanyarem, perquè la Pepita ha fet una enquesta que diu que som el 51% del tal i qual'. Ja! El dia del referèndum ja ho veurem. És la independència self service? Vas a un restaurant Wok i dius: mira, agafaré una mica d'això i una mica d'allò ... 'Nena, et poso una mica de nous, amb la independència?' (No sé com ho posaràs, tot això ...)", ha reblat.

El periodista ha recordat que "un escriptor en català pot funcionar perfectament, que no em vinguin amb contes xinesos. Una altra cosa és que a Espanya hi hagi no només animadversió sinó xenofòbia contra els catalans. No de tots els espanyols, però sí d'una part important dels espanyols. Això sí que és veritat. A Espanya hi ha una actitud clarament xenòfoba contra Catalunya. Però el món literari espanyol només encaixa parcialment amb això. Hi ha molta gent assenyada, a Espanya".

També ha trobat "gent sense cap prejudici xenòfob". "No obstant això -ha seguit- també m'he trobat molts que el tenien i el tenen. Molts d'ells, en càrrecs oficials de les institucions literàries del Govern espanyol -sobretot als Estats Units i a la Unió Europea- tant de les èpoques socialistes com peperes. Als intel·lectuals espanyols d'esquerres, tan solidaris amb qualsevol cosa que passi a l'Univers, quan s'enfronten amb la qüestió catalana els surt l'Espanya Imperial i no aixequen el braç perquè se'ls notaria massa".

Monzó ha qualificat els dirigents de Convergència com "paios que sempre tenen el peu en dues sabates". "D'una banda tenen un grup d'independentistes als que de vegades fan callar i de vegades no. Van jugant amb un peu aquí i l'altre una altra allà. Són els nois bons del PP. O del PSOE. O de qui vingui i de qui toqui. Van jugant amb aquesta ambivalència i els dóna un rendiment", ha assegurat.

Segons l'autor de El perquè de tot plegat, "és evident que Convergència juga a això. Però és que aquí no hi ha cap líder creïble. El PSC, què és? Res. A Convergència tenen el peu en dues sabates, el PSC és inexistent, ERC es va suïcidar i trigarà anys a ressuscitar. On són els líders? Ara tothom parla d'independència. Sembla que serà com anar un restaurant i dir 'Escolti, porti'm una independència'. 'Sí senyor: tingui'. 'On cal signar?'. 'Aquí, gràcies'. I llestos. Doncs no: la independència costarà molt, si mai s'arriba a aconseguir", ha afegit.

"Fixa't que es parla d'això en el moment de les últimes dècades en què més ens estan donant pel sac. De cap manera pot ser casualitat. Les retallades, ens deuen milions i milions, i no ens els donen... I, llavors, just en aquest moment precís, tothom parla de la independència. Hi desconfio", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#17 jacques, us, 31/08/2012 - 21:16

un altre vividor i aquest a més xuclant de la farandula: Qui vulgui ampliar la informació que llegeixi una mica, i deixi d´escoltar la TV3, Belén Esteban i la Catalunya Informació:

http://www.alertadigital.com/2012/08/31/lluis-fernandez-bergues-¿es-viable-la-independencia/

#17.1 Gerard, Barna, 01/09/2012 - 07:39

Deixant de banda que li fas propaganda a un web feixista, com pots d'exemple informatiu algú que preveu la devaluació de la moneda i argumenta que això perjudicaria les exportacions? Una mica de per favor.

#16 joan, manresa, 31/08/2012 - 18:45

El Casal,18,40 h.--L'ultim afegitó...,estem d'acord Sr.Monzó..,amb totas las sevas reflexions....,miri nosaltres pobres i vells pensionistas pro catalanistas de socarrel..,ens conformaríem ( per uns anys o per molts..) amb el Concert Economic...,si fes numeros...,veuría lo que significa..

#13 Ricard, Badalona, 31/08/2012 - 12:11

La independència és un dret fonamental, i per tant és estúpid i una trampa mesquina condicionar-la a la corrupció dels polítics del país a alliberar-se. ¿Oi que Espanya no es planteja deixar de ser un Estat pel fet de tenir polítics corruptes? O és que no els té i només els tenim a Catalunya?

#13.1 Trinxaire, Vic, 31/08/2012 - 13:15

Ben dit !!

#13.2 Gerard, Barna, 01/09/2012 - 07:42

No veig pas que condicioni res, simplement exposa una situació. La realitat és que caldrà alliberar-nos per partida doble: De l'entremat espanyol i dels polítics miserables autòctons. la corrupció també influeix, i molt, en el destí d'un estat. No ho oblidem.

#12 Juan, Sant Adrià, 31/08/2012 - 10:28

Independent? No por favor, yo con esta panda de corruptos no me voy ni al bar de la esquina.

http://fonsesquerra.wordpress.com/2012/08/31/10-motius-per-no-anar-a-la-mani-del-11s/

#11 josepm, Manresa, 31/08/2012 - 10:25

El Sr. Monzó te tota la raó, veient el nivell actual i el de partits independentistes fa por. Cal triar molt bé la gent per la seva vàlua i no per l'antigüetat del carnet del partit.