Societat · 7 de Gener de 2015. 15:30h.

Mor d’un infart perquè el van haver de portar a Bellvitge

La unitat de l'hospital Joan XXIII de Tarragona estava tancada

Mor d’un infart perquè el van haver de portar a Bellvitge

El conseller de Salut, Boi Ruiz

Enrique Gheron va morir el dia de Nadal d'un infart durant el trasllat en ambulància des de Tarragona a l'hospital de Bellvitge de Barcelona a causa de que la la unitat d'hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII de Tarragona estava tancada -només està activa de 8 a 20 hores-.

L'home, segons informa El País, va acudir a urgències a sobre les 19:00 hores i hauria mort en el trasllat a Barcelona quan rondaven les 22:40 hores. Maria Victòria Viu, vídua del tarragoní mort, en declaracions a RAC-1, ha confirmat l’hora de l’ingrés i ha afegit que “em van comunicar que en aquell moment el meu marit tenia un infart i que la unitat d'hemodinàmica estava tancada i ens van enviar a Bellvitge”.

“Van intentar dues vegades portar-lo a Bellvitge -ha relatat-, si hagués estat oberta la planta d'hemodinàmica del Joan XXIII en 15 minuts l'haurien pogut pujar i s'hauria pogut salvar o, com a mínim, tenir més possibilitats”.

La vídua denuncia que des de l’hospital “no em van donar cap justificació perquè a mi també em van haver d'ingressar”. “Em van dir que havia mort i no em van donar ni un informe”, ha lamentat.

Finalment, ha assenyalat que “ningú del Departament de Salut s'ha posat en contacte amb mi des del dia de Nadal” i ha anunciat que es planteja denunciar el Departament. “Faré tot el possible perquè no torni a passar més i això no quedi així”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Patricia, Figueres, 08/01/2015 - 18:05

Potser començar a ser hora que es publiquin les dades de totes aquelles persones que han salvat la vida amb l'aplicació del CODI INFART ... El meu pare n'és un d'ells!!

#14 Victor, Barcelona, 08/01/2015 - 10:32

Con los millones que los nacionalistas roban se podría mantener abierta la unidad de hemodinamica y hasta equipar a los hospitales con sabanas de algodón egipcio.

#12 Francesc, Lleida, 08/01/2015 - 00:01

El protocol del ics es clar , a les 9 PM tanguen les sales demodinamica menys les de Barcelona , si ets de Lleida o pirineu imagineu-vos que en passa(de 6 a 8 hores) segons on viud. Estavilitzar ,ambulancia i cap a Barcelona ,es podrien ficar els actes protacolaris de la Generalitat pel forat del ..

#11 Carlos Gomez, Bcn, 07/01/2015 - 23:20

Aqui se muere la gente por decenas debido a la legionellosis, o por horarios inadecuados mientras se discute sobre la incompetencia de Zubi o si la lista de iluminados salvadores es bonita y que piensa la delirante Forcedell sobre si debe ser par o impar.

#9 pere, Barcelona, 07/01/2015 - 20:34

Quan prendrem consciència del que estan fent amb la NOSTRA sanitat. Quan vulguem donar-nos compte serà massa tard i en Boí guanyant pasta gansa a qualsevol de les empreses beneficiades. Per què es tant incompatible parlar d'aquest tema i de l'independència. Ara toca observar als mitjans informant