Publicitat
Societat · 16 d'Abril de 2019. 17:12h.

Mor l'ànima del RACC

Sebastià Salvadó va multiplicar per deu els socis de l'entitat

Mor l'ànima del RACC

L'expresident del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) durant trenta anys, Sebastià Salvadó, ha mort a Barcelona, als 86 anys, segons ha informat el Circuit de Barcelona-Catalunya. Salvadó va ser un dels grans impulsors de l'automobilisme.

Màxim dirigent del RACC entre 1985 i 2015, va ser peça clau en el desenvolupament de les competicions automobilístiques en aquest període a Espanya, ja que va promoure el Circuit de Catalunya i va impulsar la celebració tant del Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1 com del Ral·li RACC Catalunya.
 
Al capdavant del RACC, va convertir a l'esmentat club automobilista a l'entitat amb més socis de Catalunya. Llicenciat en econòmiques i empresarials i MBA per IESE, Salvadó va ser un destacat pilot i guanyador, el 1957, de la primera edició del Ral·li Catalunya.

En les tres dècades que va estar al capdavant del RACC, el citat club va passar dels 85.000 als 860.000 socis. No obstant això, en diverses entrevistes, Salvadó sempre va voler destacar el llegat que va suposar la creació de la Fundació RACC, per l'activitat tècnica i pedagògica en la seguretat viària.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Ramon Enric, St Guim F, 18/04/2019 - 11:50

el condol als familiars i als qui, amb ell, vareu col·laborar en el RACC.
Gràcies per l'empatia, per creure'ns i per l'ajut decisiu.