Publicitat
Societat · 14 de Desembre de 2012. 15:45h.

Mor l'escultor valencià Andreu Alfaro

El conseller Mascarell recorda que "ha estat un símbol de tots aquells que han pensat en termes de Països Catalans"

Mor l'escultor valencià Andreu Alfaro

Andreu Alfaro, en una foto d'arxiu. (Foto: acpv.cat)

L'escultor valencià, Andreu Alfaro, ha mort als 83 anys després d'una llarga malaltia. El conseller de Cultura en funcions, Ferran Mascarell, ha destacat que "ha estat un dels grans de la cultura valenciana, i ha estat un dels grans de la nostra cultura comuna, un artista que constitueix un símbol per a les reivindicacions nacionals de tots aquells que han pensat en termes de Països Catalans".

Alfaro va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat l'any 1982. I el 2008 va ser escollit membre d'Honor de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi.

Mascarell ha remarcat que "l’obra d’Alfaro està clarament imbricada amb els sentiments més arrelats d’una societat que estava coartada de llibertats, va constituir una plataforma que la gent sentia com a pròpia per a proclamar una denúncia social".

"Tant la seva figura com el simbolisme de les seves obres han esdevingut una icona per a molta gent que identifica la seva manera de fer amb el desig de llibertat i de democràcia", ha afegit el conseller.

Entre les obres d'Alfaro destaquen La rella (1961), La veu d'un poble (1964-1965), Monument a l’amor (1965-1967), Bon dia llibertat (1975), Catalan power (1976) i Monument als Països Catalans (1981).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi, Lloret, 14/12/2012 - 20:11

Quina barra ! si tu no hi has pensant mai en termes de Països Catalans, que eres "internacionalista" espanyol fa quatre dies i menyspreaves els de la barretina.