Publicitat
Societat · 27 de Febrer de 2012. 19:28h.

Mor Manuel Solà-Morales

Xavier Trias destaca la contribució de l'arquitecte en "la transformació" de Barcelona

Mor Manuel Solà-Morales

Manuel Solà-Morales, en una imatge d'arxiu (Foto: BTV)

L'arquitecte Manuel Solà-Morales (Vitòria, 1939) ha mort aquest dilluns a Barcelona als 73 anys d'edat. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat la contribució de Solà-Morales als barcelonins i a la gran transformació de la ciutat.

"Manuel Solà-Morales va personificar la Barcelona que es construeix i se sustenta en l'excel·lència i el coneixement", ha afirmat el batlle abans de remarcar la "immensa erudició" i "la gran vocació de mestratge" de l'arquitecte, i ha recordat que va rebre el Premi Ciutat de Barcelona l'any 1985.

Trias també ha dit que molts dels projectes urbans de Solà-Morales "han marcat la ciutat", i ha remarcat "la seva influència en la transformació del front marítim i l'obertura de Barcelona al mar".

Per la seva banda, el president del grup municipal socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha destacat l'aposta "per una urbanitat sensible, ètica, vigorosa i profundament culta" de l'arquitecte.

En una nota de premsa, el líder socialista i exdelegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona assenyala que la manera de fer ciutat de Solà-Morales va estar "sempre en el rerefons de l'anomenat model Barcelona, tant pels seus projectes, com per la seva mestria, que ha influït decisivament en tota una generació d'arquitectes i que "ha estat un referent per l'urbanisme barceloní i internacional.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Enric_J_M, Bcn, 28/02/2012 - 10:39

Bon arquitecte i urbanista, millor professor i persona. D.E.P.