Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2013. 14:03h.

Mor Margaret Thatcher d'un infart

L'exprimera ministra del Regne Unit tenia 87 anys

Mor Margaret Thatcher d'un infart

Tatcher

L'exprimera ministra del Regne Unit Margaret Thatcher ha mort aquest dilluns al matí als 87 anys després de patir un infart, segons ha informat el seu portaveu. La líder del Partit Conservador britànic, coneguda com la Dama de ferro, va ser primera ministra des del 1979 fins el 1990.

El seu portaveu, Lord Bell, ha anunciat que "amb gran tristesa, Mark i Carol Thatcher han anunciat que la seva mare, la Baronessa Thatcher, ha mort pacíficament aquest matí després d'un infart cerebral".

Margaret va néixer a Anglaterra el 1925 a la família d'un petit comerciant. Es va graduar de la Universitat d'Oxford i més tard es va fer advocada. El seu interès per la política la va portar al capdavant del partit conservador. Sota el seu lideratge la dreta va guanyar les eleccions de 1979.

Thatcher va centrar la política del seu gabinet en l'economia i va dur a terme reformes liberals. La Guerra de les Malvines va ajudar la primera ministra a guanyar les simpaties dels britànics i va ser reelegida.

La seva política fiscal no tenia el suport de la població. A més el seu rebuig d'una integració més activa en el marc de la comunitat europea va provocar tensions en el partit. Per tal de mantenir la seva unitat, la primera ministra es va veure obligada a renunciar al càrrec el 1990.

El títol de baronessa que va rebre de la reina Isabel li va donar a Thatcher el dret de seguir la seva carrera política a la Cambra dels Lords del Parlament. "Qualsevol dona que entengui els problemes de portar una casa està molt a prop d'entendre els de portar un país", deia.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#13 Ramon, Barcelona, 09/04/2013 - 11:37

Gràcies a Deu !

#12 que Déu l'hagi perdonat, Catalunya, 09/04/2013 - 01:03

Els ricatxos li deuen d'estar molt agraïts. Per mi el llegat que ha deixat aquesta senyora no ha aportat res de positiu al conjunt de l'humanitat. Les seves doctrines econòmiques reaccionàries, que són els que dominen avui el món actual, només han portat desigualtats, patiment i víctimes socials.

#10 anna, bcn, 08/04/2013 - 19:37

El nom de dama de hierro li esqueia però al final la vida la ha doblegada. Segur que ha comès molts error durant la seva vida ja que anant de ferro té tots els numeros per a fer injusticies. Encara que li facin alogis la veritat es que el mon no la plora, llavors no ha sigut tan gran.....

#9 la darrera defensa, bcn, 08/04/2013 - 18:30

A tots els porcs-poeques els hi arriva el seu Sant Martí, i tenen els que es mereixen la condemna eterna al infern.

#8 pep, manresa, 08/04/2013 - 16:52

merda, la israelita la Rahola ja ha fet tard per escriure el llibre de ficció d'aquests que cobra, perdó, vull dir d'aquests que li escriuen.