Societat · 5 de Desembre de 2018. 08:56h.

Mor una dona a Palamós després d'esperar 7 hores a urgències

L'Hospital al·lega gran acumulació de pacients complexos en una mateixa franja horària

Mor una dona a Palamós després d'esperar 7 hores a urgències

Funcionaris protestant ahir davant del Parlament

El departament de Salut ha obert un expedient per analitzar què va passar el 15 de novembre a les urgències de l'Hospital de Palamós on una dona de 84 anys va morir després d'esperar-se durant 7 hores per ser atesa. L'Hospital de Palamós assegura que no hi va haver cap negligència ni error mèdic que li provoqués la mort.

Atribueix el fatal desenllaç a un cúmul de circumstàncies, sobretot la gran acumulació de pacients complexos que hi va haver en una mateixa franja horària. Ho ha dit Marc Pérez, director d'Urgències de l'Hospital de Palamós."Jo no utilitzaria ni la paraula negligència ni error. Crec que hem de modificar determinades maneres de treballar per poder evitar aquestes situacions", ha dit.

"Evidentment estem acostumats a treballar amb volums de pacients importants. Estem en una situació d'estiu aquí. Per tant, estem acostumats a treballar en aquestes situacions. Però el fet puntual d'aquest dia, d'aquesta situació amb què una franja molt curta de temps entren pacients amb una complexitat concreta, fa difícil manegar una situació que surt fora del que és habitual", ha afegit.

El centre diu que revisarà tots els protocols i ha reconegut que hagués estat necessari que un metge revisés l'estat de la pacient mentre esperava el seu torn per ser atesa. De tota manera, el cap d'urgències considera que la dona hauria mort encara que hagués rebut atenció mèdica. La dona va morir el 15 de novembre per una aturada cardiorespiratòria després d'ingressar per un fort dolor abdominal que es va complicar.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Sr Pepito , Lerida, 05/12/2018 - 15:17

Pero para 7 cadenas de Tv y para embajadas de la Sta.Pepis a go-go que no falte un euro.

#13 Masias , Mis posaderas , 05/12/2018 - 13:41

Marxem Rápid ..,,

En la futura republica de Catanystan, se prohibirán por decreto todas las enfermedades

#12 La Pepita del Raval, Cadaques, 05/12/2018 - 12:45

El pasotismo en este Hospital es lo habitual.

#11 Barretina a rosca, Black hole, 05/12/2018 - 12:42

Eduaaard Pujooool ¿algo que comentar?

#11.1 Chris, Lleida, 05/12/2018 - 15:12

Segun ese tipo, garantizar la mejora de salud de los necesitados de hoy día son una distracción para su causa. Menudo fascista que llega a ser! Solo faltaría que nos mandasen a campos de concentracion para confeccionar lazos amarillos hasta el último suspiro, total, lo importante es la propaganda por la repúdia

#10 Júlia, Barcelona, 05/12/2018 - 12:16

"“Prefiero no tener Canal Sur y tener endoscopios en los hospitales de Almería”, ha señalado García Egea en una entrevista con Antena 3,.." Por favor aplíquese lo mismo en Cataluña con el agujero negro(más de 250 millones de €/año) de TV3. Por una salud digna..ciérrese TV3. Gracias!!