Publicitat
Societat · 16 de Juny de 2011. 11:29h.

Mossos alerten del "problema" de Barcelona amb els violents

Denuncien que "han fet el que han volgut i que han incrementat el seu nivell de violència"

Mossos alerten del "problema" de Barcelona amb els violents

Mossos d'Esquadra, durant el l'actuació al Parc de la Ciutadella

El Sindicat Mossos d'Esquadra-CCOO han condemnat "les accions violentes de grupuscles que aprofiten la indignació de la ciutadania per actuar de manera violenta contra els representants democràticament elegits i contra la institució del Parlament de Catalunya".

En aquest sentit, denuncien que "grups violents van intentar paralitzar el Parlament i van agredir, insultar, escopir i llençar objectes als parlamentaris quan intentaven entrar i, fins i tot, van assetjar un parlamentari cec tot intentant robar-li el seu gos. La imatge del President de la Generalitat accedint en helicòpter va ser tant lamentable com significativa del problema que Barcelona té amb aquests col·lectius violents".

En relació al dispositiu policial, l'SME-CCOO vol manifestar que "la policia democràtica està per salvaguardar els drets democràtics de la ciutadania i, per tant, també els dels diputats i diputades electes i el Parlament de Catalunya". Per tant, "volem donar tot el nostre suport i reconeixement als agents d’ USC, d’ ARRO de tota Catalunya i de la BRIMO -molts d'ells van estar treballant 16 hores seguides sense àpats-".

També posa de manifest que "els nostres companys han hagut de fer front als mateixos insults i llançaments de tot tipus amb el  resultat final de  12 policies ferits. Recordem que agredir a un agent de l’ autoritat també és delicte i no pot quedar impune".

"Portem anys denunciant que aquests grups violents han fet el que han volgut a Barcelona i que han incrementat el seu nivell de violència -productes inflamables, recordem vehicle de GUB cremat-, de desobediència total a l’ autoritat i ara s’ han atrevit amb el Parlament i parlamentaris", afegeixen.

El sindicat expressa que "ja fa molt temps que portem avisant i denunciant aquesta problemàtica. Per això, hem estat treballant tot un conjunt de mesures per tal d’ eradicar aquests actes violents i acabar amb la impunitat amb la qual actuen".

Per últim, recorden que "continuem criticant les retallades i la política antisocial que es consolida amb l'aprovació dels propers pressupostos de la Generalitat" i apunten que "l’actitud del Govern és totalment autoritària i fa cas omís als clams populars que demanen solucions a aquesta crisi i no pas noves retallades", afegeix.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Terraxa, Terrassa, 16/06/2011 - 14:45

Els polítics també han fet el que han volgut i han incrementat el nivell de dèficit, concretament fins als 9.000 milions.

#4 fart de tot, Bcn, 16/06/2011 - 14:14

De quina violència parlen , de la dels mossos?

#3 emilio, a, 16/06/2011 - 13:59

Estaran contentos los catalanistas!! 1º facilitaron la inmigracion musulmana antes que la hispana y Barcelona se ha convertido en el mayor foco de yihadistas y ademas han mimado a los antisistemas hasta que se han convertido en elementos subversivos que no respetan ni al separatista Lopez Tena

#2 indignat jo!, bcn, 16/06/2011 - 12:54

Basta ya de la manipulación de los medios!, no se puede poner a todos en el mismo saco, aqui lo que sucedió en el #parlamentcamp http://www.youtube.com/watch?v=KQfUY3ExM9Y

#1 Joan, Bcn, 16/06/2011 - 12:43

Madre mia.... Esto si son malabarismos y no los del circo. Glorioso parrafo final.