Publicitat
Societat · 13 de Gener de 2012. 18:29h.

Mossos es passen al castellà

Agents de la Policia de la Generalitat deixaran d'utilitzar el català per fer "pressió a l'administració"

Els Mossos d'Esquadra han decidit deixar d'utilitzar el català en la seva relació amb la ciutadania com a mesura de pressió cap a l'administració a causa de les retallades. El vicesecretari general de l'SME-CCOO, Carles Manrique, ha assegurat que "a diferents comissaries els companys estan optant per mesures populars com pot ser aquesta".

Segons Manrique, aquest és "un tema en què cadascú farà el que cregui convenient. En això no ens hi posarem. Hi ha dos idiomes aquí a Catalunya, un és el català i l'altre el castellà, i no estem incomplint cap llei".

"En principi, cadascú que faci el que cregui convenient. Des dels sindicats pensem que s'han de fer coses dintre de la legalitat i si una persona vol parlar en castellà ho pot fer perfectament", ha remarcat.

El sindicalista ha reblat que "hi ha molts que com volen fer una mesura de pressió a l'administració ho faran d'aquesta manera, encara que tinguin uns ideals polítics contraris a utilitzar la llengua castellana, però el que avui en dia importa és fer una mesura de pressió a l'administració i si s'ha de fer aquesta es fa".

El dirigent de l'SME-CCOO ha afegit que aquesta decisió, de deixar d'utilitzar el català, "ens consta que això no li ha agradat a l'administració". Manrique també ha detallat altres mesures de pressió com portar l'armilla dintre dels vehicles o fer imputació de delictes en lloc de fer detencions -en delictes inferiors a cinc anys de presó- "cosa que fa que les estadístiques que tan preocupen als nostres polítics baixin".

Els sindicats policials consideren que amb les noves retallades els agents cobraran uns 3.000 euros menys nets per any. En aquest sentit, s'oposen a la reducció del complement específic, així com a la supressió del complement de productivitat per la qual cosa deixaran de percebre uns 300 euros. També de la supressió del val menjador, que és de 5,48 euros per dia, i de la supressió del fons social, que significa una pèrdua adquisitiva d'uns 700 euros.

Mas i Puig, en un acte amb agents femenins de la policia catalana

Carles Manrique, durant l'entrevista

Publicitat
Publicitat

130 Comentaris

Publicitat
#76 Pep, BCN, 16/01/2012 - 18:59

ja,ja,ja...es que em pixo....us imagineu a la guàrdia civil parlant en català com a forma de protesta?...ja,ja,ja...això és boníssim...ja,ja,ja...
Be..., ara en serio...mes que riure... em fa por... perquè sembla que qualsevol tarat pot ser policia...
Si volen protestar, que deixin de posar multes

#75 Àlex Corbera, Granollers, 15/01/2012 - 21:07

Vosaltres, Mossos, existiu perquè nosaltres, els ciutadans, us paguem i necessitem protecció i seguretat. Vosaltres en canvi agrediu el que hi ha de més fonamental en la nostra realitat naciomal: la llengua. Dic això perquè em feu un fàstic infinit. Crec que sou uns maleïts feixistes!

#74 Manolo, Barcelona, 15/01/2012 - 17:23

Estos muchachos tienen una buena escuela....

Como era aquello de "pescado a la bolsa?...


la pela es la pela...............

#73 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 15/01/2012 - 11:35

Tenen dret a parlar en castellà si ho volen. Però abandonar el català com a mesura de pressió és una imprudència perquè va directament contra una cosa molt estimada dels ciutadans, i s'arrisquen a crear un abisme amb la ciutadania i que les seves reivindicacions ens importin un rabe. Allà ells.

#73.1 Pep, BCN, 16/01/2012 - 19:05

No és imprudència, és il.legalitat, perquè, com a funcionaris de la generalitat tenen l'obligació d'utilitzar el català amb els ciutadans que ho requereixin.

#73.2 Pep, BCN, 16/01/2012 - 19:07

... i, pel que fa a crear una abisme amb la ciutadania, ja fa temps que el van crear amb la seva prepotència i amb la seva manca d'esperit de servei.

#72 Desconegut, LLeida, 15/01/2012 - 01:09

Tots els mosos descuadra que espasen al castella alcarre quesenbajon hala guardia civil ho ala polisia nasional que alli guañaran menos fa untems quela polisia y la guardia civil banfe una manifestasio que volien cobra com los mosos y com la polisia autonoma vasca

#72.1 Pep, BCN, 16/01/2012 - 19:09

ja,ja,ja...GENIAL!!!

#72.2 jalala, jalalala, 16/07/2013 - 19:54

emmm... lo tuyo es la ortografía, si señor.