Publicitat

Absolts els vuit agents imputats per la mort d’un jove magrebí

Mossos innocents

Protesta en suport del jove mort davant els jutjats

El Jutjat d’Instrucció número 2 del Vendrell ha absolt els vuit Mossos d’Esquadra i els dos membres del SEM que estaven imputats per un possible delicte d’homicidi imprudent per la mort del jove Yassir El Younoussi, que va tenir lloc el 31 de juliol de 2013 a la comissaria dels Mossos del Vendrell.

La interlocutòria de la jutgessa afirma que no veu indicis d’infracció penal en l’actuació dels Mossos que van realitzar la maniobra de contenció a la cel·la del calabós, ni tampoc dels dos membres del SEM que van atendre el jove quan ja no respirava. Per contra, apunta com a causa principal de la mort el consum de cocaïna per part del noi.

Yassir El Younoussi va morir per un atac de cor, segons va confirmar el forense, producte de l’estrès per la reducció dels agents i el consum de cocaïna. La jutgessa del cas afirma que no es pot determinar fins a quin grau l’estrès de la situació  va contribuir a la mort del jove.

D’aquesta manera, la justícia avala la maniobra de contenció que van fer els agents, i que des d’Interior s’havia definit com a correcte, segons els protocols de la policia catalana. A causa de l’agressivitat del noi, sis agents es van posar a sobre, el van lligar amb corretges i li van posar un casc, una actuació que l’advocat de la família de Yassir creu que va ser desproporcionada.

La mort de El Younoussi i la imputació dels 8 agents van sortir a la llum el passat mes de desembre, poc després que també s’imputés vuit agents més dels Mossos d’Esquadra per la mort de Juan Andrés Benítez al Raval. A diferència d’aquest cas, Interior no va suspendre de feina i sou els agents del Vendrell. 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 pere, TGN, 21/11/2014 - 18:13

Felicitats als Mossos que van actuar dintre del protocol doncs.

#1 lalala land, BCN, 21/11/2014 - 18:10

Sis persones a sobre es un procediment normal per a reduir-ne una? Ole tu!

#1.1 anticar, Manresa, 21/11/2014 - 19:53

Efectivament, és el procediment correcte per immobilitzar una persona violenta i fora de sí sota els efectes d'una droga sense lesionar-lo (va patir un atac de cor). També el pot immobilitzar un sol agent administrant-li 9mm parabellum.