Publicitat

Portaran el seu número davant, darrera i al casc

Mossos marcats

Els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra seran més fàcils d'identificar després que el director general del cos, Pere Ferrer, s'hagi compromès durant la comissió d'Interior del Parlament a donar compliment a una proposta aprovada per la Cambra el passat 12 de novembre en la que reclamava que les unitats antiavalots fossin més fàcilment identificables.

La proposta va ser presentada pel grup de Catalunya En Comú Podem i va tirar endavant amb els vots de JxCat, ERC, PSC i CUP. Ciutadans i el PP es van abstenir. D'aquesta manera, les unitats Brimo i Arro hauran de portar el Número Operatiu Policial (NOP) visible per davant, al casc i per darrere -que és on fins ara el duien-.

La nova identificació ha suscitat malestar al cos policial, que han considerat "inacceptable" la mesura i creuen que suposa "una manca de confiança del Departament d'Interior" cap a ells. En un comunicat, el Sindicat Autònom de Policia SAP-Fepol denuncia que el cos es troba "sotmès a una fiscalització permanent que desmotiva el col·lectiu".

Des del sindicat també consideren "significatiu" que s'hagi trigat només dos mesos a dur a terme aquesta mesura quan des del cos fa anys que demanen mesures de protecció adequades i afirmen que "sembla que a aquest Departament no li importi gens la integritat física dels mossos". Fonts sindicals del cos afirmen que amb el tema de les identificacions els Mossos "són més papistes que el papa" i recorden que ja van ser la primera policia que va portar identificació. 

"És significatiu que aquesta mesura hagi trigat només un parell de mesos a ser una realitat, quan el nostre sindicat SAP-Fepol fa anys que portem demanant material de protecció en condicions dignes i el Departament sempre s'excusa amb la manca de Pressupost per fer efectives les nostres demandes" han apuntat. "Sembla que a aquest Departament no li importi gens la integritat física dels mossos, però en canvi, marcar més als agents sí que és una prioritat" han lamentat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 31/01/2020 - 13:31

Las dos primeras cosas q hay q hacer para desarbolar un estado es restringir la actuación de la policía y del ejercito. De verdad, a ver si renovamos los manuales pq esto de usar el mismo libro de instrucciones del siglo XX sobre como hacer involucionar un pais ya son demasiado evidentes, eso y el no proteger las fronteras. Y eso ya viene de Roma.

#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 31/01/2020 - 12:55

Visto que la ley electoral va a seguir premiando màs de lo mismo. Los Mossos deben dar un paso al frente. Tomar el control, desalojar la Meridiana y pasar de la república Catalana. Ofrecer la corona de Catalunya a dos posibles candidatos. Froilan, estarìa bien o a su primo Luis Alfonso (esto serìa un casus Beli con España). O ser ShariaPolice

#4.1 pepe, andorra, 31/01/2020 - 13:32

si, fastidiados ya están, al menos asi, salvarían su reputación como policía, q tampoco es q les quede mucha.

#3 Coque, El centro de Tabarnia, 31/01/2020 - 09:13

Su número delante, detras, en el casco, más la pegatina de la ITV, las luces antiniebra y luz de marcha atrás.

#2 Xisxes, Barcelona, 30/01/2020 - 22:40

Ya solo falta que publiquen sus datos personales, familiares y fiscales en la prensa antes de cada manifestación

#1 Otto Von Kagarren, Wolfsschanze,Ostpreussen, 30/01/2020 - 19:53

"Walküre.Walküre.Walküre."