Publicitat

Torra, el Govern, TV3, la CUP, els Comuns i l'ANC han qüestionat permanentment la seva autoritat

Mossos sota lupa

L'Ajuntament de Tiana, Barcelona, ha realitzat un comunicat, després que aquesta nit a la Festa Major del municipi, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local hagin hagut de fugir corrents perseguits per un grup de persones.

"Malauradament, ens trobem que fets com els d'ahir no són fets aïllats sinó episodis que s'estan produint arreu del territori", ha volgut recordar l'Ajuntament de Tiana en el seu comunicat.

Els Mossos han estat des de l'octubre del 2017 sotmesos a una pressió constant. Una part de la població ha deixat de confiar en ells pel paper ambigu que van tenir durant l'1-O. El Govern de la Generalitat i algunes forces polítiques com la Cup i Comuns han qüestionat encara mes la seva autoritat.

L'expresident de la Generalitat Quim Torra va encarregar informes de l'actuació dels Mossos després de la "Batalla d'Urquinaona". Al juliol de l'any passat, Torra també va demanar un "informe complet sobre els incidents registrats a Poblet (Tarragona)" durant la visita del Rei Felip VI i la Reina Letizia. El setembre de 2018, Torra també va afirmar "hem d'analitzar" l'actuació dels Mossos amb els CDR, després de la manifestació de Jusapol a Barcelona i la concentració independentista contrària.

El passat mes de juliol, el Parlament va aprovar la creació d'una comissió d'estudi sobre el model policial. A proposta d'ERC, JxCat, CUP i comuns per "revisar el model d'ordre públic" i plantejar "canvis". El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, assenyalava que Catalunya té una molt bona policia encara que pot ser "millor, més propera als ciutadans, més efectiva, i que garanteixi més i millor la seguretat des d'una perspectiva àmplia i integral".

Fets que també han deixat vulnerable la posició dels Mossos davant la ciutadania. Provocant episodis com el de la nit de dissabte a la Festa Major de Tiana o desconfiança per part dels ciutadans. Un exemple és el cas de la dona que va rebre cops de puny per retirar llaços grocs. Encara que el més habitual hagués estat denunciar el cas als Mossos, la dona va insistir a fer-ho davant la Policia Nacional.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Die Frage, Chez Titole, 20/09/2021 - 10:11

Aleshores com és que Torra es feia acompanyar pels Mossos quan anava a tallar carreteras amb els CDR?, sembla que quan toca els fan servir i quan cal fer-se el progre els fan nosa. El que passa és que volíen crear una policía política estil D.D.R. i sols ho han aconseguit a mitges.

#7 Rebel in the FDG, EL PALAMÓS DE LA "MARIA"..., 20/09/2021 - 09:11

Encara recordo aquella época que es va posar tant de moda fer-se Mosso d' Esquadra, per allò de treballar una setmana si i la següent no, per 2 mil i pico d' euros al mes... I quant de pòtul s' hi va fer... Així ens va...

#6 C, Vilassar de Mar, 19/09/2021 - 23:09

Cosas del Territori. Ahora ya se puede implantar una policia verde y feminista, que respete los derechos humanos y que sean buenas personas. Y que se dejen pegar pedradas de llibertat y dignitat. La astucia de nuestros gobernantes, como los caminos del @KRLS, es inescrutable. Por fin se irán los que no quería el cantante. Oi que m'enteneu?

#5 Andres, Barcelona , 19/09/2021 - 22:02

Si hubieran estado quitando lazos amarillos habría estado todo lo disponible.
Una cuerpo policial inútil, caro, sobre valorado, ineficaz y penoso.
Ya les pueden dar a todos.

#5.1 al lorai, tagamanent, 23/09/2021 - 19:57

Poner multas a un chavalillo con la novia en la moto, o llevar el tubo cambiado, o escondidos a traición en una zona ambigua que no sabes si debes ir a 80 o 120km-h, por ejemplo. Eso es todo. No les pidas más. Perdieron toda la credibilidad haciendo , o no haciendo lo que deberían en su momento, en el cuerpo de mossos hay de todo, incluso Donaire.

#4 Carlos Gomez, murenu de la serra i ole, 19/09/2021 - 21:46

Per resoldre aquest cronic maldecap existencial que tant inquieta, aturmenta i pertoba als amics de la Dinamarca del Sud no cal que truqin a la Esperanza Gracia

Amb una minima i indolora intervencio ambulatoria, col.locant com maxim responsable d´aquest glorios cos de pulisia a un Coronel de la Guardia Sivil, m´atreveixo a assegurar que en un tre