Societat · 19 de Març de 2009. 15:17h.

"Mossos, torturadors"

Estudiants desafien els Mossos en un 'cara a cara' a Canaletes

Milers d'estudiants s'han manifestat pel centre de Barcelona contra el pla Bolonya i contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra, fet que ha provocat situacions de tensió entre el cos policial i els joves, malgrat que finalment la sang no ha arribat al riu. Aquest estudiant han desfilat darrera dels mestres, que al seu torn protestaven contra la nova llei d'Educació.

Els manifestants han començat per 'envair' la Gran Via i tallar el trànsit durant una hora a l'alçada de Plaça Universitat. Posteriorment, han desfilat pel carrer Pelai, sota els crits de "mossos torturadors", "la policia tortura i assassina", "fora mossos de la universitat" o "Llibertat d'expressió, policia no!". Un cop han arribat a les Rambles -davant les mirades dels turistes-, s'han trobat un cordó policial que evitava que poguessin baixar per la cèntric carrer barceloní.

Els estudiants s'han anat aproximant fins a l'alçada del cordó policial, fins a plantar-se cara a cara enfront dels agents antidisturbis. S'han succeït les provocacions i tot semblava indicar que es repetirien els fets de dimecres, quan les carregues policials van provocar diversos ferits. No ha estat així i finalment, tant els Mossos com els estudiants, han optat per 'trencar files'.

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Jose, Cantabria, 25/03/2009 - 08:35

Uno de los de atrás no saca la pistola al final del video????? O_O

#24 Laura, Nulles, 20/03/2009 - 10:49

L'actuació dels mossos és injustificable... No estem en guerra. Els estudiants són joves que creuen que no ens podem abaixar els pantalons a la primera llei que els imposen.. No són escoltats, i l'única resposta rebuda són garrotades.Endavant!!!!!

#23 cano86, ANTI-MOSSOS, 20/03/2009 - 10:29

PERE: te digo k los mossos son de tendencia catalanista para empezar!!
Y ati lo unico q te importa es q si hablavan castellano no??? madre mia la pena es las ostias que recibieron ayer los estudiantes como un presente!! FUERA MOSSOS!!

#22 pere, bcn, 20/03/2009 - 09:07

Segons testimonis, els mossos estomacaven en castellà.
És molt probable que gran part d'aquesta unitat vingués de la policia espanyola. Per això sabien repartir hòsties a tort i a dret.

#21 gosso, BARCELONA, 20/03/2009 - 08:39

PANOPTICO: estos mozos torturan más y son peores que los GRISES.