Publicitat
Societat · 22 de Juny de 2020. 15:16h.

Multa de 3.000 euros a un bufet d'advocats

El TSJC imposa la sanció per mala fe procesal

Multa de 3.000 euros a un bufet d'advocats

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès la querella presentada perArriaga Asociados contra cinc magistrats de la Secció 15 de l'Audiència Provincial (AP) de Barcelona per presumpta prevaricació per no complir amb una ordre europea que estableix que l'índex hipotecari IRPH ha de ser sotmès a una anàlisi per part dels jutges per comprovar que el client ha estat informat degudament.

El TSJC l'ha rebutjat "per no ser els fets a què aquesta es refereix constitutius de cap delicte" i ha imposat una multa de 3.000 euros a l'bufet d'advocats perquè conclou que la seva actuació "ha conculcat les regles de la bona fe processal incorrent en un manifest abús de dret".

Arriaga Asociados va presentar la querella contra la Secció 15 de la Secció 15 de l'Audiència Provincial de Barcelona per haver "infringit l'article 4 bis.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial" quan assenyala que els jutges i tribunals "aplicaran el dret de la Unió Europea de conformitat amb la jurisprudència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea".

El tribunal presidit per Jesús M. Barrientos subratlla que "la forma d'actuar del bufet d'advocats querellant constitueix una instrumentalització intolerable de el procés penal en general i de l'acció popular en particular que conculca les regles de la bona fe processal i degrada a l'Administració de Justícia".

Finalment, exposa que Arriaga Asociados va llançar "una infundada i frívola acusació per prevaricació contra els cinc integrants d'una secció de l'Audiència Provincial de Barcelona amb el propòsit de prevenir l'efecte que pogués tenir la seva sentència en altres processos similars pendents o futurs, segons es endevina per la tendenciosa difusió pública de la seva acció penal propiciada directament pel bufet d'advocats querellant".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 fran bcn, BCn, 22/06/2020 - 19:51

Com sempre, la banca guanya...

#1 Laughter, L'H - España, 22/06/2020 - 17:48

Si los jueces no aplican la ley al gusto de Arriaga Abogados, para eso están los recursos ante el TSJC y en casación ante el Supremo. Si cada vez que un juez interpreta una norma, no lo hace a gusto del que pleitea y este interpone una querella contra el juez, ¿quién va a querer ser juez?. En cada pleito una parte nunca sale satisfecha.