Publicitat
Societat · 24 d'Agost de 2011. 12:37h.

Multen un membre de Solidaritat per portar el CAT

La formació acusa a Puig i a Homs de mentir sobre l'adhesiu a les matrícules

Multen un membre de Solidaritat per portar el CAT

Un ciudadano sancionado por llevar el CAT cobre la E, esta misma semana

El membre de l’executiva nacional de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Jaume Jaume, ha esta multat per portar el CAT a la matrícula. Segons informa la formació, "el membre de SI va ser requerit el passat dimarts per la guàrdia urbana, que li va exigir que retirés l’adhesiu del CAT que ocultava la E de la matrícula del seu vehicle".

En aquest sentit denuncien que "en negar-se els guàrdies el van multar amb 200 euros per documentació falsa i el van acusar de resistència a complir amb la legalitat vigent. També el van amenaçar amb la possibilitat d’obrir-li diligències judicials".

SI ha denunciat "la situació injusta amb la que s’estan trobant molts ciutadans catalans que duen l’adhesiu del CAT a les matrícules dels seus vehicles i veuen com els agents de la guàrdia urbana els multen per incomplir amb la legalitat vigent".

En aquest sentit, la formació creu que "tant el conseller d’Interior, Felip Puig, com el portaveu del govern de la Generalitat Francesc Homs, han mentit als catalans i catalanes promovent aquesta acció assegurant que no comportaria cap mena de sanció per part dels agents dels cossos d’ordre i seguretat catalans per que 'jurídicament era possible'".

En aquest sentit, afegeixen que "són molts els ciutadans que estan donant a conèixer els seus casos particulars, assegurant que les policies municipals els aturen i els insten a retirar l’adhesiu de la matrícula. Al negar-s’hi, els agents els acusen de dur documentació falsa i per resistència a complir la legalitat vigent, arribant a multar-los amb penes de fins a 200 euros".

Solidaritat considera que "les declaracions dels membres del govern van ser una irresponsabilitat, sabent que aquesta acció era sancionable i creu que el propi govern ha de prendre mesures per reparar el dany ocasionat".

Per últim, SI recorda que "és necessari desenvolupar una llei pròpia que normalitzi el sistema català de matriculació i que ha de ser des de la pròpia Generalitat de Catalunya des d’on es promogui i elabori aquest reglament".

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#21 Armand, l'Hospitalet, 25/08/2011 - 19:30

S'ha de ser ben innocent per fer cas a ningú de CiU.
Quan algú de CiU ha dit una sola veritat?

#20 oscar, Zgz, 25/08/2011 - 03:15

Desde cuando Tenerife es Cataluña? Lo digo por la matricula que lleva el delincuente...

#20.1 virgilio, reus, 25/08/2011 - 13:00

Tenerife no es Catalunya, pero tampoco España, es una colonia mas

#20.2 angel, cardedol, 25/08/2011 - 23:13

Tenerife y Canarias independiente.

#19 Lorenzo, Barcelona, 25/08/2011 - 01:01

Cuando vuestros queridos líderes os digan que no paguéis impuestos a 'Espanya' , hacedles caso. . Seguid, seguid a estos flautistas de Hamelín que cuando caigáis al precipicio ya reiremos todos.

#18 Eduardo González Palomar , Manlleu, 24/08/2011 - 19:08

Para evitar las sanciones se requiere algo tan sumamente fácil de lograr como respetar la legislación vigente de que nos hemos dotado todos en Democracia. ¿Acaso los ultracatalanistas, en aquellas localidades donde gobiernan, permiten a los ciudadanos vulnerar las ordenanzas municipales?

#16 jk, vic, 24/08/2011 - 18:56

en democracia las leyes incluso los de SI las han de cumplir.....................me alegro de que les multen.............ya estoy harto de tanta impunidad para los ultranacionalistas....

#16.1 Tio Canya, Ala Frugell - Free Catalonia, 24/08/2011 - 23:21

#16.

Vols dir amb els ultranacionalistes espanyols ? Jooo tambè d' accord. Barratina germà. Visca Gibraltar, Perejil, Alboran lliure d'espanyols de tota mena (gent bona, gent nacionalista, gent ultranacionalistes, PPPsoes etc etc amen ) Domibus doviscun. 10 Paranestroes pels espanyols intorelerants