Publicitat
Societat · 4 de Maig de 2020. 12:34h.

Multes al Vendrell per l’oració del Ramadà

Identifiquen a través de vídeo nou persones que van prendre part a l’acte

Multes al Vendrell per l’oració del Ramadà

L’Ajuntament del Vendrell (Baix Penedès) mira de reaccionar després de l’allau de crítiques que va rebre per l’oració al carrer que es va fer abans de l’inici del Ramadà, el passat 17 d’abril. Tot i que en aquell moment els agents de la policia local no van actuar, ara s’està mirant d’identificar les persones a través dels vídeos que existeixen.

Des del consistori han assegurat que s’han identificat nou persones, i que la investigació segueix oberta. L’acta dels fets es traslladarà al Departament d’Interior de la Generalitat perquè faci efectives les multes que, per trencar el confinament, poden ser d’entre 600 i 3.000 euros.

La crida a l’oració, un acte previ a l’inici del Ramadà, es va fer la tarda del 17 d’abril. L’Ajuntament havia donat permís per fer-la des d’un domicili particular i que tothom la seguís des de casa seva. Això, però, no es va complir. Els organitzadors van posar uns altaveus al carrer i l’imam va fer l’oració des de la vorera. Molts veïns van sortir de les seves cases per resar.

Al vídeo es veuen agents de la policia local que no van actuar per impedir l’acte, cosa que va comportar una allau de crítiques cap al govern local (integrat per PSC, Ciutadans i el partit municipalista AVP). L’endemà, l’alcalde, el socialista Kenneth Martínez, va anunciar sancions, assegurant que s’havia posat en risc la salut dels ciutadans.

Martínez també va defensar l’actuació de la policia local, al·legant que s’havien vist superats en nombre en aquell moment. Alguns partits de l’oposició van demanar a l’últim ple la dimissió de la regidora de Seguretat, Mari Luz Ramírez, de Ciutadans.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Quimet lo tronat, Arbucies, 05/05/2020 - 00:09

No se lo creen ni ellos. Los musulmanes son los autenticos protas en El Vendrell. El Ayuntamiento miente, con este simulacro de multa. Nadie pagará mada.

#5 luis, barcelona, 04/05/2020 - 16:48

Y la pagaran?
Que CAXONDOS son algunos

De acuerdo, que ja se que hay gente para todo

#4 un musclu, bcn, 04/05/2020 - 16:42

A que no passa res?

#3 Jacint, Viladecans, 04/05/2020 - 13:38

Si, la Ramírez, que deje el cargo, lo haga gratis o cobre un pastizal.
No por ser de Ciudadanos, a mi como si es de la Liga LGTBI, que acuda al mercado.
Porque ahora se quieren blanquear para alejarse de posiciones ultraliberales en economía.
Que sepa lo que es ir a buscar trabajo y le digan cosas que riman y nada tienen que ver.
O sueldos miseros

#2 Daniel, Tokio, 04/05/2020 - 13:36

¿Nos jugamos algo a que no pagan? (por lo menos no de su bolsillo).