Publicitat

En llibertat amb càrrecs set ‘carpeteres’ que acumulen 168 detencions

Els Mossos han detingut tres dones, de nacionalitat romanesa, de 22 i 25 anys i veïnes de Badalona per un delicte de pertinença a grup criminal, un delicte de furt i nou faltes d’estafa.

Una d’aquestes detingudes, la dona de 22 anys, era la cap del grup i s’encarregava d’organitzar i dirigir els furts que el grup criminal cometia principalment amb els mètodes  ‘carpeteres’ i a la distracció. A banda de les tres detingudes, els investigadors han identificat 4 integrants més que tenen pendent una ordre de detenció.
 
La investigació es va iniciar a principis del mes de maig i va poder determinar que el grup es movia sempre en zones de gran afluència turística com les immediacions del Parc Güell, les Fonts de Montjuïc, la Sagrada Família o la Ciutadella.

Es tractava d’un grup organitzat amb una distribució de tasques ben definida. En primer lloc, la cap del grup organitzava i donava les ordres per cometre els furts. Després hi havia les integrants que s’ocupaven de distreure la víctima, les que cometien el furt i la resta d’autores feien el control de l’entorn per avisar si detectaven presència policial.

En aquest sentit, menys la cap, les altres integrants s’anaven intercanviant el rol per dificultar ser enxampades. A més, quan localitzaven una víctima, l’abordaven en zones on els resultava fàcil bloquejar-li el pas per distreure-la i cometre el furt.
 
Entre les set integrants del grup acumulen 2.436 identificacions, tant de majors com de menors d’edat, i un total de 168 detencions. D’aquestes, la cap del grup és la que més antecedents té amb 66 detencions. Les tres detingudes van passar a disposició judicial el passat dijous i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 13/07/2014 - 22:08

Es lo q mola de andorra. Las pillan y al momento las plantan en la frontera y si son reincidentes, un par de hostias a mano abierta por resistencia a la autoridad. Por eso no hay este tipo de delincuencia en este pequeño gran pais. Y si aun asi siguen insistiendo. Al talego un par de años.

#4 Jess, Barcelona, 13/07/2014 - 13:21

Luego cuando la gente se toma la justicia por su mano como recientemente ha pasado en Estepa dicen " dejen que sea la justicia la que actúe"

#3 joan, sabadell, 12/07/2014 - 23:13

Fins quant?

#1 luis, barcelona, 12/07/2014 - 21:51

Les set integrants acumulen 2.436 identificacions, tant de majors com de menors d?edat, i 168 detencions. D?aquestes, la cap del grup és la que més antecedents té amb 66 detencions. Les tres detingudes van passar a disposició judicial el passat dijous i van quedar en llibertat

ES DE CONYA, NO?