Publicitat
Societat · 26 de Març de 2013. 12:05h.

Muriel Casals, partidària d'ajornar la consulta

Òmnium "matisa" després les declaracions de la presidenta

Muriel Casals, partidària d'ajornar la consulta

Muriel Casals, en una imatge d'arxiu

Òmnium Cultural ha emès un comunicat "matisant" unes declaracions de la seva presidenta, Muriel Casals, després que aquesta hagi deixat una porta oberta, en una entrevista a l'ACN, a que la consulta sobiranista es faci més enllà del 2014. "Entenem que hi poden haver circumstàncies polítiques que facin modificar el calendari", ha dit Casals,

Des d’Òmnium s'assegura que "volem matisar les declaracions de la presidenta" les quals "s’han pogut malinterpretar". "En cap cas considerem ajornable la celebració d’una consulta sobre la independència de Catalunya", afegeixen.

"És més, per les excepcionals i difícils circumstàncies polítiques, econòmiques i socials que viu el país, considerem prioritari que la consulta es faci, com a molt tard, l’any que ve", manifesten.

"El nostre compromís amb el procés -diuen- és inequívoc i, tal com explicàvem a l’esmentada entrevista “serem absolutament crítics” amb els partits polítics si volen “aparcar la consulta”. En aquest sentit, reclamem al Govern i al Parlament que posin fil a l’agulla al Pacte Nacional pel Dret a Decidir tan aviat com sigui possible i que es convoqui a les entitats que n’hagin de formar part amb la màxima celeritat".

També afirmen que "des de la societat civil i des d’Òmnium en particular continuem treballant per tal que quan aquesta consulta es produeixi, el sí esdevingui majoritari".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 Barcelona, Barcelona, 27/03/2013 - 00:39

Poc a poc, com pluja fina però persistent que cala, els ex del "cove al peix", neo sobiranistes, van girant i qüestionant la consulta per tornar a convertir-se en neo "puta i ramoneta" i sobiranistes ligth. Del "seny" a la "rauxa" per tornar al "seny".

#17 joan, manresa, 26/03/2013 - 18:01

El Casal,18 h.-Sra.Muriel,millor no obrir gaire la boqueta,las sensibilitats --de totas direccions--,están a flor de pell.Tambe li direm que no va del tot desencaminada,la veu del carrer,no es la matexa que la del Parlament ni la dels partits.Torna acorre el run-run de millor anar per el concert

#16 Casper, Bcn, 26/03/2013 - 16:59

A esta le importa una mierda la lengua, ya que está protegida por la Constitución, las Sentencias y por su práctica generalizada. Lo que sucede es que ODIA todo lo español, es una etnicista, una aprovechada, una nazi vergonzante, que asco me da a pesar de ese aspecto inocente.

#16.1 jordi, barcelona, 26/03/2013 - 18:14

El que odia tot el que sigui català és gent com tu. Com pots tenir la barra de dir això davant els números sagnants del deficit fiscal, la retallada de l'Estatut, la llei Wert, les sentències perseguint l'ensenyament en català. Aquesta és la realitat, tu vols q això sigui una colònia. I nos marxar.

#15 Walzer, BCN, 26/03/2013 - 16:42

A poc a poc, goteta a goteta, va calant la idea de què al 2014 no es podrà fer la consulta. S'haurà de deixar per quan la situació econòmica sigui ben dferent, sembla ser. Aquestes persones ja ho van deixant caure, perquè ens anem fer a la idea i la frustració no sigui massa gran.

#14 JJ, BCN, 26/03/2013 - 16:30

"con la que esta cayendo".. no es el momento
"ara que estem en process de recuperacio.." no es moment
"ara que la economia ja va be".. no es el moment.

MAI no sera el moment.... o a l'inreves, qualsevol moment es igual de bo od olent, per tant, endavant!