Publicitat
Societat · 1 d'Octubre de 2012. 19:31h.

Musulmans contra la revista 'El Jueves'

El centre islàmic pakistanès de Barcelona presenta una demanda per la portada sobre Mahoma

Musulmans contra la revista 'El Jueves'

Imatge de la portada d''El Jueves'

El centre islàmic pakistanès de Barcelona Camí de la Pau ha presentat una demanda contra la revista satírica El Jueves, per la portada sobre Mahoma. La denúncia, a la qual s'hi han sumat una dotzena d’entitats culturals i religioses musulmanes, és per presumptes delictes de calúmnies, injúries i ofensa dels sentiments religiosos.

La comunitat pakistanesa, en un comunicat, assegura que "entenem que la llibertat d’expressió permet als dibuixants de la revista El Jueves fer-ho, mentre es faci amb respecte i sense traspassar els límits d’un sa exercici d’aquesta llibertat".

També creuen que les vinyetes publicades "vulneren els sentiments religiosos" de la comunitat musulmana ja que es compara el seu profeta amb un delinqüent. Segons l'advocat dels denunciants la demanda es basa en el que es descriu a l’article 525 del Codi Penal. 

La comunitat Camí de la Pau va ser també la impulsora de la manifestació del passat 21 de setembre a Barcelona per protestar per la pel·lícula Innocència dels musulmans, un llargmetratge nord-americà de dues hores que parodia la vida de Mahoma i per les caricatures del fundador de l'islam que ha publicat el setmanari satíric francès Charlie Hebdo.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#30 Joan Vinaròs de guillaumes, Sant pere de ribes, 04/10/2012 - 02:18

El que no acabo d'entendre per molt que ho intenti es que coi i pinten aquestes "coses" aqui fent referencia als islamistes amb occidentofobia , demanen respecte i igualtats i son els primers que es passen pel forro tot , Repatriacio ja !! nomes aporten delincuencia , inseguretat, precarietat labora

#29 mirk, bcn, 03/10/2012 - 16:21

Per què no posen les caricatures de Mahoma a la notícia? la Vanguardia té por a que li cremin l´editorial?

#28 Julita, Manresa, 02/10/2012 - 18:51

que com és mahoma?, un col·loqueu a la gatzoneta damunt d'un bassal espereu 10 segons i mirant cap avall veureu la seva cara... a prendre pel sac!!

#27 LLanso, TIANA, 02/10/2012 - 18:16

Els moros son una raça que encara que no siguis racista t'hi fan tornar.

#27.1 celia, sueca, 09/01/2015 - 15:39

Si si chuleria i mira lo q pasa

#26 Cornellanenc, Cornellà de Llobregat, 02/10/2012 - 16:22

Si Mahoma és més important que la llibertat d'expressió (i la vida i la família, com deien en una pancarta, uns musulmans a Barcelona), Islam i democràcia no lliguen, són incompatibles. L'islamisme és una forma de dictadura, com el feixisme, que pretén imposar-se a la voluntat dels homes.