Publicitat
Societat · 27 de Març de 2019. 15:24h.

Musulmans de Reus denuncien el secretari general de Vox

Javier Ortega Smith va dir que "l'enemic del futur és la invasió islamista"

Musulmans de Reus denuncien el secretari general de Vox

Una associació musulmana de Reus (Baix Camp) ha denunciat a la fiscalia el secretari general del partit Vox, Javier Ortega Smith, al qual acusen d’un possible "delicte d'incitació a l’odi" per un discurs que va fer en un acte d’aquest partit a València.

La denúncia ha estat presentada als jutjats de Reus per l’Associació de Ciutadans per la Convivència i el Desenvolupament 'Watani', a través del seu president i advocat, Hilal Tarkou. En ella es fa referència a un vídeo que es pot trobar a les xarxes socials, en el qual intervé el secretari general de Vox en un acte fet a València, el passat 23 de setembre del 2018.

Smith va manifestar que "serem més forts enfront de l'enemic comú que té un nom molt clar i jo no deixaré de dir-ho en totes les intervencions. El nostre enemic comú, l'enemic d'Europa, l'enemic del progrés, l'enemic de la democràcia, l'enemic de la família, l'enemic de la vida, l'enemic del futur es diu la invasió islamista".

I va afegir: "Està en joc el que entenem o el que coneixem com la civilització. Està seriosament amenaçada, però no estem sols com us dic, bé ho sabeu, cada vegada més europeus s'estan posant en peu perquè estan patint en les seves ciutats, en els seus carrers i en els seus barris, el que significa l'aplicació de la xaria i no estan disposats a que s'enderroquin les seves catedrals per ser substituïdes obligatòriament per mesquites. No estan disposats a que les seves dones hagin de cobrir el seu rostre amb una tela negra i ser tractades deu passos enrere, pitjor que els camells. No estan disposats a que s'acabi amb el que entenem per civilització per respecte als drets i la llibertat".

Des de Watani entenen que aquestes paraules "inciten a l’odi i atempten contra la pau social i la convivència", per la qual cosa creuen que encaixen amb el delicte d’odi que s’inclou a l’article 510 del Codi Penal. També ho veuen com una crida "a la conflictivitat, al racisme i a la xenofòbia" contra els musulmans.

L’associació Watani s’ha mostrat molt activa en ciutats com Reus o Lleida. A la capital del Baix Camp va portar a la justícia la llei de civisme aprovada pel consistori, que prohibia anar amb burca o nicab pel carrer. La norma es va aprovar finalment sense aquesta prohibició explícita.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#13 soloesmiopinon, Tabarnia, 28/03/2019 - 20:09

El califa del Daesh reconoció sin tapujos que "invadirían Europa con el vientre de sus mujeres". Y otro líder islámico que “Gracias a vuestras leyes democráticas, os invadiremos. Gracias a nuestras leyes religiosas, os dominaremos” ¿Que ha dicho VOX que no hayan dicho ya los propios musulmanes?

#12 pepe, andorra, 28/03/2019 - 11:29

pues q me denuncien a mi tambien, pq el problema no es q uno lo piense o no lo piense, el problema es si es cierto o no lo es y aqui, cada cual q piense por si mismo y decida si lo q ven sus ojos es cierto o si prefiere creerse la version de los amigos de Soros en aras de la sustitucion de la poblacion europea autoctona por poblacion musulmana.

#11 Neferu, Barcelona, 27/03/2019 - 22:50

¿Y lo denuncian por decir una verdad como una catedral? a la vista está que ya está sucediendo. Tanta avalancha de musulmanes no es casual, es algo muy premeditado y organizado por los fanáticos petrodólares.

#10 teruel existe, BCN, 27/03/2019 - 20:41

S'entèn perfectament el que vol dir el Sr Ortega, i crec que molta gent que calla pensa com ell. Legalment està cobert: ha dit "islamisme", un corrent radical i pare del terrorisme, no "Islam" que en definitiva és una religiió. La reflexiò real és si hi ha un Islam no islamista.

#10.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 28/03/2019 - 20:11

El Islam, por definición interviene no solo en la esfera espiritual, sino también en la económica y la política. No se puede separar una cosa de otra. Circulaba un video de una periodista canadiense que entrevistó a cientos de musulmanes en París y un porcentaje muy muy alto estaban a favor de imponer la Sharia en Francia.

#9 Pan con tomate y jamón Ibérico, A mí me gusta el jamón..., 27/03/2019 - 19:13

Estoooo... ¿entonces eso de la Yihad, es decir lo de la guerra santa contra el infiel, es un invento de los occidentales que somos muy imaginativos? Bueno, y hay un lugar llamado Cataluña en el que a unos terroristas musulmanes los denominaron "el Comando Dixan..." solo por menospreciar a la policía del "Estado opresor"
Moritos güenos...