Publicitat
Societat · 21 d'Agost de 2017. 21:43h.

Musulmans demanen autocrítica a les administracions

El col·lectiu reclama abordar "seriosament com s'ha d'integrar aquest jovent"

Musulmans demanen autocrítica a les administracions

Assistents a la manifestació

Unes 1.500 persones convocades per 153 associacions i organitzacions, entre les quals una cinquantena són  musulmanes, s'han manifestat pel centre de Barcelona, sota el lema "la comunitat musulmana contra el terrorisme". Durant l'acte els assistents han cridat les consignes: "som musulmans, no terroristes", "visca Barcelona i visca Catalunya" o "tots units per la humanitat". L'acte s'ha iniciat a la Plaça Catalunya amb la lectura d'un manifest i un minut de silenci en record de les quinze víctimes de l'atemptat. La marxa ha continuat fins a l'altura del Liceu, on la furgoneta va finalitzar el mortífer recorregut i on els ciutadans han homenatjat les víctimes.

En el comunicat que s'ha llegit, els convocants han afirmat que "demanem a les institucions del Govern central, la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, comunitat musulmana, comunitats religioses o d'arreu de Catalunya que abordin seriosament sobre com s'ha d'integrar aquest jovent per tal que formin part plenament de la societat catalana". Durant la lectura del manifest també s'ha afirmat que totes les parts implicades han de fer autocrítica pel que fa a la integració d'aquestes persones. "Que un jove que nascut des de petit a Catalunya, es rebel·li en contra del seu país i la seva ciutat és un veritable problema i no ho podem amagar", han assegurat.

musulmans2.jpg

Entre les entitats que hi han participat hi ha la Fundació Ibcn Batuta, Juventut Multicultural Musulmana, Associació Darna, Associació Intercultural Ibcn Rochd, mesquita de Sant Vicent dels Horts, mesquita de Sant Feliu de Llobregat, Comunitat Islámica de Cerdanyola, Comunitat Islámica de Ripollet, Comunitat Islámica de Mollet del Vallès, Federació Comissió Superior de la Cultura i dels Musulmans Catalans Eurorab, Joventut Banu Prat, Associació Amics de la Mesquita de la Pau, Societat Musulmana d' Espanya, Safi-Stop als Fenòmens Islamòfobs. Associació Cultural d'Afganesos i Catalans, Associació Cultural d' Afganesos i Catalans, Minhaj Ui Quran, Islamic Relief España, Refugio Atenas, Casa Nostra Casa Vostra, Bayt Thaqafa, Bayt Thaqafa, LaFede, Associació Estudiants Marroquies de Barcelona, Pak Federació d' Espanya, Casal Pakistaní de Catalunya, Comunitat Pakistaní de Santa Coloma, Amics dels Infants del Marroc.

A la manifestació també han assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, el Secretari d'Hisenda del Govern de la Generalitat, Lluís Salvadó i la directora general de Joventut, Marta Vilalta; la diputada i secretària Primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó, el president del Grup Municipal de l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch; els diputats del Parlament Gerard Gómez del Moral i Chakir el Homrani, el regidor a l'Ajuntament de Barcelona Juanjo Puigcorbé i el president de la Federació d'Esquerra Republicana de Barcelona, Robert Fabregat. També han assistit el tinent alcalde Gerardo Pisarello, el tinent alcalde Jaume Collboni, la regidora de Ciutat Vella Gala Pin, els diputats de Ciutadans Carlos Carrizosa i Sonia Sierra, els regidors de Ciutadans Paco Sierra i Koldo Blanco; el secretari d'imigració del PDECat Eric Bertran i el seu antecessor Àngel Colom i els diputats de la CUP Benet Salellas, Eulàlia Reguant i Mireia Vehí.

Carme Forcadell, Raül Romeva, Carles Campuzano i Mertixell Batet

24 Comentaris

Publicitat
#22 fran-bcn, bcn, 22/08/2017 - 21:02

A mi em treu de polleguera veure una dona amb el mocador al cap....fins i tot han nascut aqui.....això es integració? jajaja

#22.1 Lula, Bcn, 23/08/2017 - 11:46

Ellas deben liberarse como las mujeres occidentales y responsabilizarse de la educación de sus hijos junto a sus maridos. Qué es lo que hacemos todos!! Habían menores en el atentado, ¿Qué parte de responsabilidad recaerá sobre los padres?

#21 Juan, Terrassa, 22/08/2017 - 19:31

Yo también le pido autocrita a la administración y que no permita que un Imán ex de la mezquita de Terrassa imputado POR DELITOS DE ODIO EN EL 2012 DENUNCIADO POR LOS MOSSOS
ESTE ENCABEZANDO LA MANIFESTACION . VER PRIMERA FOTO TERCER BARBUDO POR LA IZQUIERDA
"NO DEJEIS QUE LOS NIÑOS MUSULMANES JUEGUEN CON CRISTIANOS Y JUDÍOS EN LAS ESCUELAS

#20 galba, Bcn, 22/08/2017 - 12:24

El pais que les acoge, les da vivienda, sanidad, educación, comida y en muchos casos una asignación monetaria. El pais que les permite llevar burka, el que les construye mezquitas, el que protege sus derechos como no podrian ni soñar en sus propios paises, el que subvenciona sus asociaciones (153!)... debe hacer autocritica. Collons!

#19 Raurell, Barcelona, 22/08/2017 - 12:23

Espérate, que la culpa la acabaré teniendo yo!.

#18 sid, bcm, 22/08/2017 - 11:05

He sentit a la radio aun dels represntants dels Musulmans i només volia demanar-li q no cridés.