Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2015. 13:13h.

Musulmans demanen no votar a qui posi traves a l'apertura de mesquites

Insten a no donar suport "als que obstaculitzen i impedeixen que els nostres fills rebin classes de religió islàmica"

Musulmans demanen no votar a qui posi traves a l'apertura de mesquites

Musulmans, durant el Ramadà, a Badalona, en una foto d'arxiu

La Unió de Comunitats Islàmiques d'Espanya (Ucide) ha demanat a "tots els musulmans en edat per votar" en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals que tinguin en compte quines candidatures polítiques respecten els seus drets, els seus llocs de culte i la seva religió i quines no.

"Hem de tenir en compte que candidatures entorpeixen o impedeixen l'establiment de mesquites per als nostres fidels i de cementiris per als nostres difunts a la nostra localitat" i quins atorguen "de fet, no només de paraula, els nostres drets igualitaris per als nostres centres de culte i parcel·les de enterrament".

A més, segons exposa la Ucide en un comunicat, els musulmans han de "ser conscients de qui són, d'entre els candidats presentats a les eleccions autonòmiques, els que han estat obstaculitzant i impedint que els nostres fills rebin classes de religió islàmica a les escoles, i qui han estat donant suport el nostre dret igualitari a l'ensenyament religiós, i d'aquests, qui han complert i qui no".

La Ucide remarca que els conciutadans musulmans són "part integrant de la societat espanyola" i els "importa i afecten les polítiques i preses de decisions des dels càrrecs municipals i autonòmics", que s'elegiran el proper 24 de maig.

L'entitat musulmana també apunta que "les preocupacions sobre habitatge i serveis públics són comuns a tots els ciutadans del nostre país, igual que les polítiques socials i de família, que ens interessen a tots". "Però hi ha competències municipals i autonòmiques que hem de valorar especialment els electors musulmans", adverteix.

Per això, i tenint en compte que l'abstenció i el vot nul no es compten per al repartiment d'escons, i que el vot en blanc es computa per al percentatge en el repartiment, Ucide fa una crida a tots els musulmans en edat de votar a participar en aquests comicis "perquè exerceixin el seu dret i s'expressin a les urnes amb el seu vot, com qualsevol altre conciutadà".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#30 Pepitu, BCN, 14/05/2015 - 19:42

Això té solució. Es tanquen totes les naus-mesquites i que cadascú resi a casa seva en la intimitat. Europa cristiana!

#29 Didac, Barcelona, 14/05/2015 - 13:24

Viva España!!

#28 Pep, Reus, 14/05/2015 - 11:54

Aquesta gent vol imposar als ciutadans d´un país democràtic-occidental la seva submissió a la religió, no s´han adonat que aquí volem viure amb llibertat i no tornar a l´edat mitjana. La religió a casa i els centres de culte NO al carrer !! i si no us agrada ...donc´s torneu a casa vostra.

#27 Joan Amargós, Barcelona, 14/05/2015 - 10:38

Sembla mentida que al segle XXI haguem d'aguantar gent que viu a l'edat de pedra, supeditant la seva vida a un "tio" que és a dalt del cel. Vergonyós.Igual que els sud-americans que ens venen a a "evangelitzar". Nens: que ja ho hem superat fa temps, això! Les religions són el mal de la humanitat!

#26 Al.lá Khu Akbar, MuslimWorld, 13/05/2015 - 21:01

Al.lá es el más grande, y si es Su Voluntad que la comunidad musulmana prospere, entonces, no hay nadie que pueda oponerse a Su Voluntad: ni partidos políticos, ni gobiernos, ni siquiera paises. La ilaha ila Al.lá ua Mohammed rashul Al.lá.

#26.1 Neferu, Barcelona, 14/05/2015 - 00:28

Pero alma de cántaro. Si no existen ni Alá ni Cristo. Las religiones fueron creadas por unos listillos para tener al pueblo controlado, calladito y sumiso. El Paraíso lo tenemos aquí en esta vida y el infierno también. Luego, NO HAY NADA.

#26.2 Vicente, SEVILLA, 14/05/2015 - 11:39

#26

A.lá será grande pero DIOS también respetemos cada uno nuestras creencias, libertad, y si reivindicáis que tengáis mezquitas para vuestros rezos en países occidentales, respetar a quien quiera rezar en Iglesias en países islámicos.... RESPETAR Y SERÉIS RESPETADOS..... no hay otra vía...

#26.3 josep, terrassa, 15/05/2015 - 20:55

Pallasso.yihadista.catalunya cristiana