Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2021. 14:53h.

"Necessitem guanyar a les urnes"

Jordi Canal, historiador: "el dia que ho fem podem canviar la llei electoral i intervenir en TV3"

"Necessitem guanyar a les urnes"

L'historiador Jordi Canal ha manifestat en la presentació del Manifest Constitucionalista que "desitjo que siguem capaços de reaccionar, aquest manifest contribueix a això, i que no a molt trigar siguem capaços de derrotar el nacionalisme". "Necessitem guanyar a les urnes per poder canviar coses", ha remarcat.

Canal ha assenyalat que "el dia que guanyem en les urnes podrem intentar canviar la llei electoral, tindrem més possibilitats d'intervenir en una televisió com TV3, en el repartiment de diners als mitjans, en fer complir les lleis en l'educació". "Però per a tot això necessitem guanyar en les urnes", ha insistit.

També ha apuntat deu idees per defensar el manifest: "Catalunya és plural", "Catalunya està fracturada", "Catalunya viu moments de decadència i de prestigi", "a Catalunya existeix un autèntic règim nacionalista", "els nacionalismes han estat deslleials amb l'Estat", "continuen condicionant la governabilitat d'Espanya", "vivim en una època de populismes", "el nacionalisme està abusant de la llengua i la història", "el 2017 derrotem l'independentisme" i "el procés contínua".

Jordi Canal, d'altra banda, ha recordat que "l'any 2017 vam derrotar l'independentisme i vam mostrar que som multitud". "Des de llavors no s'ha fet bé, però necessitem reaccionar i tornar a mostrar que som multitud i que no estem disposats a tornar a callar", ha afegit.

A més ha manifestat que "és cert que vam parar el procés del 2017", però ha advertit que "el procés contínua". "Tornaran a fer-ho, com diuen ells, però ho faran d'una altra forma i cal estar atents. Diria que ja ho estan fent. Estan aprenent dels seus errors, estan amagant la seva pitjor cara, alguns; i desgastant les institucions regionals. Cal estar alerta", ha destacat.

Finalment, ha defensat que Catalunya necessita "una gran plataforma d'unió constitucionalista que integri a tots els que creem en l'estat de dret, que integri partits, fundacions, entitats i un munt de persones individuals". "En aquest moment greu ningú sobra, tots som necessaris", ha avisat.

 

- Bizum: 600.43.49.84
- Patreon: https://www.patreon.com/xriusenoticies
- Tienda online: https://xavierrius.myspreadshop.es/

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 17/11/2021 - 18:16

Un altre manifest, protagonitzat pels mateixos noms amb els mateixos arguments. Sempre a rebuf de l'independentisme.

#7 El Sifoner, Es secesion no independencia, 15/11/2021 - 21:35

Por desgracia eso no ocurrira en mucho tiempo, ni el PP, Cs ni el propio PSC, llegaran a ningun acuerdo, solo hay que ver como se echan las culpas unos a otros. De momento el PP y Cs demuestran poco sentido de estado, son capaces de no facilitar las cosas con tal de undir al PSOE y este es un acomplejado y con infiltrados, que lo romperan.

#7.1 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/11/2021 - 23:02

Claro que no, porque el PSC es un Partido Separatista Confirmado cuya labor ha sido siempre neutralizar el voto no separatista de izquierda de la autonomía catalana. Por eso su votante tiene que despertar y saber que lo engañan y lo utilizan.

#6 Pan con tomate y jamón ibérico, El separatismo nos roba., 15/11/2021 - 21:22

Amén señor Canal... que la Moreneta o la diosa Fortuna, según cada creencia, le escuchen..

#5 Neferu, Barcelona, 15/11/2021 - 18:46

Si nadie se queda ese día en casa, si todos los constitucionalistas salen a votar es seguro que lo conseguimos. Necesitamos el cambio para que Catalunya vuelva a ser de todos los ciudadanos, y si nos concienciamos de la importancia de nuestro voto, LO CONSEGUIREMOS, EN NUESTRAS MANOS ESTÁ.

#4 Jos, VNG (Ghost Republic), 15/11/2021 - 16:32

Doncs ho tenim fumut.
I més amb el PSC com a teòrics constitucionalistes.