Publicitat
Societat · 14 de Juliol de 2021. 10:47h.

Negligència d'un veí

L'espurna d'una radial va provocar l'incendi del Baix Llobregat

Negligència d'un veí

Ordre de detenció per a l'home que hauria provocat l'incendi a Martorell i Castellví de Rosanes, el més gran d'aquest estiu fins ara. El jutjat l'ha dictat després que aquest matí els Agents Rurals l'han identificat. Es tracta d'un veí de la urbanització de Can Sunyer que l'hauria provocat per una negligència mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal. Una espurna que va saltar d’una radial seria l’origen.

L’incendi forestal entre Castellví de Rosanes i Martorell ja ha cremat 220 hectàrees, segons ha explicat el cap de l’operatiu, Jordi Solà, en declaracions a RAC1. Els Bombers esperen poder donar el foc completament per estabilitzat al llarg del dia d’avui. Més de 230 bombers i 67 vehicles han treballat en el foc durant la nit.

“Tenim aproximadament el 75% del perímetre estabilitzat. Aquest matí és difícil que el tinguem controlat, però sí que esperem donar-lo per estabilitzat completament al llarg del dia d'avui”, ha dit Solà, a més d’afegir que “s’han cremat unes 220 hectàrees. Bàsicament matolls i bosc”.

“Treballem amb la idea que la gent que està fora de casa que pugui tornar quan abans millor però també volem que sigui amb seguretat. Al matí, en funció de com evolucioni l'incendi, ens determinarà si prenem la decisió o no”, ha explicat.

Solà ha volgut remarcar que “no hi ha cap nucli urbà en perill. Només les dues urbanitzacions afectades i desallotjades, la de Can Sunyer i la de Valldaina”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 FRAN BCN, BCN, 14/07/2021 - 18:15

Sempre queda el dubte, es podia haver evitat o va ser mala sort....

#1 JOSEP PAGES AVI DE CARDEDEU, EL GOVERN A DE ESTA EN ALERTA , 14/07/2021 - 12:43

Cada vegada costara mes de APAGAR UN INCENDI POR Parte dels BOMBERS FACIL , Cada dia esta mas SECO EL SOTA BOSC .Fa dies que no PROU NO JA UNA BONA PLUJA . Per anar Pitjor PUJEN LES TEMPARATURES FA MOLTA CALOR . Cal impedir la gent entri pujin els PARCS FORESTALS ,PER SEGURATAT Un incendi creix de seguida ara NO PODEN PUJAR PERILL .