Publicitat

Els Mossos desarticulen una organització que ocupava pisos per després revendre'ls

Negoci okupa

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Nou Barris han culminat una investigació iniciada fa més de 8 mesos amb la detenció, la matinada de l’1 de juny, de 12 persones que constituïen una organització criminal especialitzada en robatoris de mercaderies de camions, tràfic de drogues, tinença d’armes i ocupació il·legal de pisos buits. Cinc dels detinguts ja han ingressat a presó.
 
L’inici de la investigació es va centrar en identificar els autors materials dels robatoris i, per aquest motiu, es va obrir una línia d’investigació per localitzar i identificar els possibles receptadors i distribuïdors de la mercaderia sostreta. Aquestes gestions van permetre ubicar el lloc on vivien els investigats, membres del grup criminal, que va resultar ser una barriada ubicada al districte de Nou Barris entre els barris de Can Peguera i Turó de la Peira.
 
Els investigadors van constatar que els investigats es relacionaven amb la finalitat de cometre fets delictius, més enllà dels robatoris que habitualment cometien quan sostreien les càrregues de camions. Així es va observar que els membres del grup criminal cometien, des de robatoris tipus “teloner”, robatoris amb força a establiments, instal·lació i  gestió de plantacions de marihuana, venda de substàncies estupefaents, tinença i venda d’armes i ocupacions de pisos per revendre’ls a terceres persones o per instal·lar-hi plantacions de marihuana.
 
El grup disposava d’especialistes que es desplaçaven en horari nocturn a la Zona Franca de Barcelona i a polígons de la àrea metropolitana per tal de detectar camions que estiguessin carregats amb l’objectiu de sostreure’ls la mercaderia. També en horari nocturn es dedicaven a realitzar robatoris a bars i botigues, on accedien forçant la porta, realitzant un butró o realitzant encastaments amb algun vehicle sostret la mateixa nit, robatoris que van realitzar a Barcelona i a d’altres poblacions de l’àrea metropolitana, com per exemple Martorell o Igualada.
 
La investigació ha permès determinar que part dels beneficis obtinguts es destinaven a instal·lar i mantenir plantacions de marihuana en diferents domicilis del districte de Nou Barris. La venda de la marihuana es realitzava juntament amb la venda al detall d’altres substàncies estupefaents com cocaïna i haixix.
 
Els investigats s’havien especialitzat també en l’ocupació il·legal d’immobles, la gran majoria eren propietat d’entitats bancàries. Un cop ocupaven il·legalment aquests pisos, els oferien a terceres persones a canvi d’entre 800 i 1.200 euros per aconseguir l’accés a l’immoble, els subministraments dels quals s’aconseguien de manera fraudulenta. També els utilitzaven per a instal·lar-hi plantacions de marihuana. Fins ara, els investigadors han pogut acreditar l’ocupació de com a mínim vuit domicilis diferents.
 
Els mossos investiguen també si almenys deu pisos més, que actualment estan ocupats de manera il·legal, podrien estar relacionats amb aquestes persones. De fet,  diversos membres del grup vivien també en pisos ocupats i havien ocupat una casa de cinc plantes a Hostalets de Pierola on pretenien instal·lar-hi una gran plantació de marihuana i on es van trobar en el moment dels escorcolls material per a dur-la a terme.
 
Es dóna la circumstància que un dels membres del grup treballava en una empresa de manteniment de pisos que eren de titularitat bancària. Aquesta persona aprofitava per informar al líder del grup dels pisos que quedaven buits i si podia feia còpia de les claus de la porta i si el domicili tenia alarma els hi facilitava la clau de l’alarma per evitar la presència policial en el moment de la intrusió.
 
Una altra de les activitats que els investigadors van detectar va ser la tinença i venda d’armes de foc, fet que ja s’intuïa a l’inici de la investigació pels diferents antecedents policials dels principals investigats. Precisament, el líder del grup, que tenia nombrosos antecedents policials per delictes greus, gestionava directament  la resta dels investigats, cadascun dels quals tenia assignat diferents rols, la qual cosa facilitava la comissió dels fets delictius.
 
El Jutjat d’Instrucció 31 de Barcelona va autoritzar l’entrada i registre d’11 domicilis, dispositiu que per la seva complexitat i perillositat va comptar amb la participació de 200 agents dels Mossos d’Esquadra.
 
L’operatiu policial es va saldar amb la detenció de 12 membres del grup investigat, el desmantellament de cinc plantacions de marihuana, el comís de més de 32 quilograms de marihuana amb un valor al mercat il·lícit de 37.000 euros, petites dosis de cocaïna preparades per a la venda, un arma de foc real, diverses armes simulades, un aparell que facilitava la sostracció de vehicles i multitud d’objectes sostrets en els robatoris.
 
Als arrestats se’ls imputen delictes contra la salut pública, sis robatoris amb força a establiments comercials, tres robatoris de vehicles, set robatoris de mercaderies de camions estacionats en polígons industrials, tinença d’armes de foc, conducció temerària i pertinença a organització criminal.
 
Els detinguts, nou homes i tres dones nacionals d’entre 21 i 50 anys d’edat van passar a disposició del jutjat el diumenge 3 de juny. Cinc d’ells van ingressar a presó i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 luis, barcelona, 07/06/2018 - 12:34

En esta noticia solo hay una nota discordante …
...... i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs……..

Debe ser imposible HACER LA GRACIA COMPLETA

#4 Jos, VNG (South Denmark), 07/06/2018 - 12:12

És vergonyòs el tema okupa. Molt vergonyòs.

#3 pepe, andorra, 07/06/2018 - 12:11

vaya, parece q el chorizo patrio vuelve a resurgir........A ver cuando detienen a los ocupas de las inmobiliarias, q se dedican a ocupar inmuebles y después te llega el de la inmobiliaria con una oferta q no puedes rechazar.....Y con un poco se suerte, algun dia acabaran con la venta ambulante ilegal, q si eres blanco te empuran si lo haces....

#2 Menudos nada de menudeo, Premià de Mar, 07/06/2018 - 12:09

Después de leer todo eso nos extrañamos aún que los políticos no entren en prisión.
Los cinco cada uno a una cárcel. Falacia enorme de la reinserción.
Aún saldrán con grados cum laude en ilícitos penales cuando deberían obtener su libertad, crónica con pañales para uso propio.

#1 Alejandro, Barcelona, 07/06/2018 - 11:51

Manda huevos que, te vayas un fin de semana y a la vuelta te encuentres con tu piso ocupado por alguien a quien otros se lo ha vendido o alquilado y, que te cueste meses y/o años recuperar tu casa. Sí, manda huevos con la justicia y, no se te ocurra cambiar la cerradura y meterte dentro porque sería allanamiento¡hay que joderse!

#1.1 luis, barcelona, 07/06/2018 - 16:39

Pues creo que en un país INCIVILIZADO como E.E.U.U esas cosas no pasan, me han dicho que eso se resuelve con una ensalada de tiros si a uno le ocupan su casa