Publicitat

En l'homenatge a les víctimes jueves dels atemptats de París

Ni la CUP ni ICV

Un moment de l'homenatge a les víctimes jueves

La Sinagoga de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) va acollir ahir al vespre un acte en record de les víctimes dels atemptats gihadistes que van causar 17 morts la setmana passada a la redacció setmanari satíric francès Charlie Hebdo i al supermercat jueu parisenc HyperCacher en mans de dues cèl·lules terroristes d'Al-Qaida a la Península Aràbiga i el Daesh.

A l'acte hi van assistir, entre d'altres, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega; el cònsul general de França a Barcelona, Edouard Beslay; l'inspector general de l'Exèrcit a Catalunya; tinent general Álvarez Espejo, el director general dels Mossos, Albert Batlle; el director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell; i diversos membres de l'equip de govern municipal i diputats de diverses forces parlamentàries a excepció de ICV i la CUP, que no hi van assistir. El diputat de la CUP David Fernández ha informat, via twitter, que ja van anar a l'homenatge celebrat a l'Institut Francès.

Després de la benvinguda del president de la CIB, Uriel Benguigui, es va fer una petita cerimònia religiosa on un grup de nens ha encès una espelma per cada una de les 17 víctimes dels atemptats alhora que es llegien els seus noms. El rabí de la CIB, Meïr Bar Hen va ser l'encarregat de resar un kaddix per les víctimes.

Tot seguit, hi va haver una sèrie de parlaments. Pilar Rahola va sortir en defensa “dels ideals de la civilització moderna: la llibertat, la convivència, la tolerància” i, el que va definir com el gran llegat que el poble jueu ha cedit a la Humanitat: “l'amor a la vida”. 

Finalment, Joana Ortega va concloure l'acte fent un al·legat contra l'odi al poble jueu recordant que a París “no només s'ha volgut atemptar contra la llibertat d'expressió sinó que també s'ha atemptat per odi” a més de tenir present els valors compartits entre el poble jueu i el català.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#8 Ciudadano X, Barçalunya Qatar Foundation, 19/01/2015 - 14:46

Pujol facilitó la inmigración musulmana porque la prefería a la sudamericana, para que se vieran obligados a estudiar el catalán al no conocer el español. El segundo paso del plan es que se sumen a la causa independentista. Y sinó, desmientemelo.

#8.1 Jordi, Martorell, 19/01/2015 - 20:52

Il·lustra'ns al pobres ignorants com jo, pq no se com coi Jordi Pujol que "ni pincha ni corta" en temes d'inmigracio i estrangeria, pot facilitar la inmigració musulmana. Digue'ns quins mecanismes va utilitzar per afavorir tal inmigració.

#8.2 jordi, martorelles de arriba, 19/01/2015 - 22:24

Pues muy facil jorgito. Si se empadrona alguien sin papeles en un ayto. Es su obligacion comunicarlo a la policia. Y ningun ayto. De ciu lo ha hecho jamas. De nada.

#7 Núria, Vallès Occidental, 19/01/2015 - 13:37

I quants jueus (i quantes Juanitas Ortega i altres sionistes CiUnistes de CiU) hi van anar a l'enterrament de les 2.500 dones i nens assasinats amb bombes de fòsfor per l'estat d'Israel el mes d'agost a Gaza?.

#7.1 Jordi, Martorell, 19/01/2015 - 14:30

Et refereixes a les dones i nens que els Yihadistes usen com a escut humans per a disparar impunement coets contra Israel des de els patis de les escoles?

#7.2 Núria, Vallès Occidental, 19/01/2015 - 16:28

Distingit rabí Jordi, gràcies per recordar-nos que els jueus bombardegen escoles, hospitals i centres de refugiats de l'ONU. I que el Tribunal de La Haia ha obert càusa contra el seu admirat Adolf Netanyahu. Fins i tot el Secretari Gral. de l'ONU ha declarat que Israel ha comès "crims de guerra".

#7.3 Jordi, Martorell, 19/01/2015 - 20:49

Shalom distinguida pija-progre Nuria, no has protestat mai pels assassinats, violacions, segrestos, trafic d'esclaus que els teus amics de Boko Haram, Estat Islamic, Hamas, Al-Fatah, etc ... estan perpetran contra altres musulmans i que empetiteix la xifra de 2 500 victimes a Gaza?

#7.4 el troll yihadista ataca con sus mentiras., gaza libre de trolls yihadistas, 19/01/2015 - 22:29

Q pesado troll robanicks a sueldo de los imanes salafistas. Si los extremistas islamicos salafustas q defiende no pusieran sus misiles en escuelas y hospitales el idiota de netanyahu no hubiera tenido excusa. Pero los extremistas idiotas se necesitan mutuamente para justificar sus idioteces.

#7.5 nuriatroll es como streicher, gaza libre de trolls salafistas, 19/01/2015 - 22:32

Jordi. No es nuria. Siempre dice lo mismo con los nicks de la peña q odia por no pensar en el exterminio de lis judios. Q es en lo q esta el troll este. Con licencia de lis censores de enoticies.

#7.6 Cat, Sant Cugat del Vallès, 21/01/2015 - 01:02

És a dir, que els jueus actuïn com actuaria QUALSEVOL estat en cas d'atac és racisme (malgrat que fins i tot hi ha musulmans a l'exèrcit d'Israel). En canvi, que hom entri expressament en un establiment caixer per a matar jueus (i fora d'Israel) no. Molt lògic, sí.

#6 Calimero, Barcelona, 19/01/2015 - 11:54

Hay que entenderlos... No se pueden enfada con los unicos que apoyan sus delirantes sueños independentistas...

#5 Pepón, BCN, 19/01/2015 - 11:16

Les recuerdo que el Estado de Israel usó bombas de racimo y fósforo blanco contra población civil. Son esos los valores que compartimos Sra. Ortega? Rahola, cuánto te pagan los sionistas, más o menos que al Aznar?

#5.1 pepon.nuria.narcisa.don el mismo troll, gaza mola sin hizbola, 19/01/2015 - 22:36

Q pesado. Comprate unos fosforos y ves a un autobus israeli. Cuanto te pagan a ti los salafistas? Y de poblacion civil nada. Q se les avisaba por telefono antes del petardazo y lis de hizbola les obligaban a quedarse bajo amenaza de fusil. El mismo sistema q los comunistas en la francia ocupada

#4 Luis Rey , Bilbao, 19/01/2015 - 11:15

Tan etnicista es decir que el gran legado del pueblo judio es el amor a la vida como decir que los judios son avaros.