Societat · 23 de Novembre de 2012. 13:52h.

"Ni Mas ni Jordi Pujol"

El secretari general del SUP diu que cap dels dos surt en l'esborrany publicat per El Mundo

"Ni Mas ni Jordi Pujol"

Portada d'El Mundo de fa una setmana

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat el document després de dies d'especulacions. El text relaciona la família d'Artur Mas i Jordi Pujol amb comptes bancaris a Suïssa, però no la seva persona. A més, el document no aporta cap prova, està fet amb testimonis anònims, no té data de registre i han esborrat l'autor.

El secretari general del sindicat, José Luis Sánchez Fornet, ha explicat que "ni Artur Mas ni Jordi Pujol" apareixen en l'informe. Sí que hi són, el pare del president de CiU, Artur Mas, i el fill de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, i referències a la família Pujol.

En aquest sentit, el document diu "la família Pujol ostenta inversions als EUA (Huston, Miami i Delaware), l'Argentina (Puerto Madero) i a Mèxic (Acapulco Guerrero-Jalisco) a través de societats interposades i la majoria d'elles residents en paradisos fiscals".

També, segons haurien explicat testimonis anònims, "s'ha detectat una fundació de la qual pengen a manera de raïm vuit societats, amb un capital disponible de gairebé 165 milions de francs suïssos, entre diferents monedes, i els beneficiaris finals de les quals són el matrimoni Pujol-Ferrusola i els seus fills Jordi i Oriol".

Segons el secretari general del SUP, el document l'hi han fet arribar companys agents que li han explicat que hi ha molt malestar tant al cos de la Policia Nacional com al dels Mossos d'Esquadra. Fornet denuncia que cap jutge no hagi obert diligències de comprovació dels fets que denuncia l'esborrany.

Fornet atribueix la filtració a "El Mundo" a un policia emprenyat perquè fa dos anys es va dir al jutge que Mas podria tenir comptes a Suïssa i aquest ni tan sols va demanar a les autoritats suïsses que ho investiguessin. Fornet dóna plena credibilitat a l'informe perquè, diu, conté dades que des de fa temps estan en informes als jutjats.

El SUP té previst fer arribar avui al jutge Josep Maria Pijuan, que instrueix la investigació del 'cas Palau', una còpia de l'esborrany.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#36 Pocasoltes, Bcn, 25/11/2012 - 10:28

El Mundo se inspira en el sistema Goebels. Repite mucho una mentira para que todos crean que es una verdad.

#35 Terraxa, Terrassa, 23/11/2012 - 19:58

He llegit l'informe, i haig de dir que si els jutges han de treballar amb material com aquest no posaran a la presó absolutament a ningú.
Jo pensava que la policia es dedicava a investigar, interrogar, buscar proves,....i no pas a elaborar pamflets rumorològics.
Aquí NINGÚ fa bé la seva feina.

#35.1 contribuyente, Santo Domingo, 24/11/2012 - 12:23

En parte tienes razón si bien habría que seguir tirando del hilo, por ejemplo de donde Pujol ha conseguido toda esa fortuna que le ha permitido esas inversiones, pues de Banca Catalana, la arruino si, pero no pudo llevarse nada

#35.2 contribuent dels de debó, dels que no es colen als transports, 24/11/2012 - 13:30

el més trist dels de Santo Domingo és que no saben ni sumar. Únicament restar.

#32 Claudi, Barcelona, 23/11/2012 - 17:55

La seu de CiU está embargada pel cas Palau... i no he vist cap autocrítica de CiU ni ningú que vulgui canviar el que està passant a CiU. Tohom sap que això es veritat i que a Catalunya no passa res. CiU ha de renovar-se de dalta a baix. Fa vergonya Catalunya és d'uns quants, els de sempre

#32.1 Ramon, barCiUlona, Vaduz, Ginebra, Lausanne, 23/11/2012 - 20:50

Tens raó. Però, per sort, malgrat el bombardeig ideològic que ens estan fent per terra, mar, aire i TV3, CAT no és CiU. Tens altres partits catalans els dirigents dels quals no han ficat mai la ma al calaix. Partits com ERC, SI i les CUP. Que ningú no voti per tu i les teves llibertats, Claudi.

#32.2 Dessmond, Barsalona, 24/11/2012 - 02:25

Que la seu de CiU estigui parcialment embargada no vol dir que sigui culpable de res. Fins que no es demostri el contrari. Això serà quan un jutge dicti sentència. No pas quan la imaginació a modus de Belén Esteban es posa en dansa. Potser confons -o vols confondre- les coses, no?

#32.3 Quina mania , amb tirar pilotes fora, 24/11/2012 - 13:28

sí, Dessmond, els jutges embarguen les seus de Conveniència perquè els hi tenen mania. De la mateixa manera que els jutges investiguen la banda del Mariachi del cas Palau, Pujol, Millet, Mas, Puig, Alavedra i Prenafeta perquè els tenen ràbia i enveja. Per cert, Tutú, ja has vist les fotos de Mèxic?.

#31 Jordi, Barcelona, 23/11/2012 - 17:02

Tal com ja s'ha dit, el famós esborrany diu també: ?De las posibles irregularidades denunciadas destaca (...) la circunstancia de que la Fundación FAES obtuvo una comisión de más de un millón ochocientos mil euros (1.800.000) por las obras en el Petit Palau".

#31.1 petit palau i Gran Palau, al lloro !!!, 23/11/2012 - 17:12

Jordi, no siguis innocent... potser descobreixes ara que el M.H. Espanol del Ano, durant 23 Anos, Jordi Pujol, SEMPRE va donar suport a les majories absolutes de Felipe González i JoseMari Aznar?... d'on et penses que surt Ferrovial, la mare de totes les fundaCiUns i els seus (vull dir nostres) 4%?

#31.2 Jordi, Barcelona, 23/11/2012 - 17:55

Què té a veure Jordi Pujol amb la Fundación FAES? L'any 2004, quan es va inaugurar el Petit Palau, la seva filial a Catalunya era l'Institut Catalunya Futur, presidit per Josep Piqué, amb Francesc Vendrell de coordinador d'activitats.

#31.3 pep, manresa, 23/11/2012 - 18:11

petit cervell, en Jordi Pujol només podia fer dues coses positives, la millor el què està fent ara l'Artur Mas, l'altra era donar suports puntuals a canvi d'esgarrapar millores per a Catalunya
Si aquest hipotètic 4% serveix per aconseguir la independència, la llàstima és que no fos un 40%

#29 quimi, girona, 23/11/2012 - 16:16

Encara recordo les paraules del director del mundo "no se atreveran a querellarse'. Pues gracies a la querella a sortit tot ja ja , i esperat......

#29.1 Pere, Condado de Barcelona , 23/11/2012 - 21:58

No se tus conociminetos jurídicos, pero las querellas contra Ramírez, quedarán automaticamente archivadas. No mezclemos ignorancia con ideología.