Publicitat

Tant l'Estat com la Generalitat han evitat prohibir el vel integral després de la sentència del Suprem

Nicabs a Reus

Nicabs a Reus (foto: Guillem RS, ReusDiari.cat)

Diferents persones han estat fotografiades amb burca o nicab pels carrers de Reus, tal i com demostra ReusDiari.cat. Aquest digital explica que és habitual veure persones amb el rostre tapat amb aquests tipus de vestimenta pel centre de la ciutat, encara que els partits d’esquerres parlin de problema inventat.

Les associacions islàmiques asseguren que les dones que vesteixen amb aquests vels integrals ho fan per voluntat pròpia “per apropar-se més a Déu” i que són casos aïllats. Tot i que l'Ajuntament de Reus va intentar regular l'ús del burca i del nicab pels carrers de la ciutat, primer la justícia i després el ple municipal ho van acabar tombant.

L'Estat espanyol i el govern de la Generalitat van evitar prohibir per llei anar amb el rostre tapat amb burca, fet que provoca que ni la Guàrdia Urbana ni els Mossos d'Esquadra puguin prendre mesures. En canvi, les persones que vesteixen amb aquests vels integrals sí que s'han d'identificar per entrar en espais públics com l'Ajuntament o als autobusos municipals.

12 Comentaris

Publicitat
#12 Alejandro, Barcelona, 17/02/2017 - 14:46

Bien pues a partir de ahora las occidentales podrán pasear por los paises musulmanes, con faldas cortas, escotadas y como les de la gana. Si nosotros respetamos su "cultura" en nuestro país ellos han de respetar la nuestra en el suyo.

#11 Visca el 3%, Bcn, 17/02/2017 - 13:17

Cat es un país sin ley, lo más parecido al Oeste americano en tiempos. Los ciudadanos no tienen xq cumplir la ley al fin y al cabo los politicos tampoco lo hacen

#10 Pepet, Sabadell, 17/02/2017 - 13:00

Per aquest camí tot l'any serà carnaval.

#9 Jos, VNG, 17/02/2017 - 12:48

Si només fos a Reus.

#8 Carlos Gomez, sempre igual, 17/02/2017 - 12:31

No anem gens be.

Acceptar democraticament la defensa de valors antidemocratics que aprofiten les febleses del sistema per socavarlo pot acabar retornant.nos a les tenebres.