Publicitat
Societat · 14 de Desembre de 2010. 14:00h.

Niqab al carrer Muntaner

El vel integral arriba a la part alta de Barcelona

Niqab al carrer Muntaner

Una dona passeja amb vel integral pel carrer Muntaner

Una dona amb vel integral, que caminava dos metres enrera de la seva parella, passejava aquest matí a dos quarts de deu del matí pel carrer Muntaner com mostra la foto presa per e-notícies. La imatge ha estat feta a la cantonada amb el carrer Calaf, abans de la Via Augusta, a l'anomenada part alta de Barcelona.

L'ús del burca -amb alguns ajuntaments socialistes que hi van legislar en contra en espais públics com Lleida o Cunit- va ser objecte de polèmica mesos enrere. Però la majoria de membres del Govern van insistir, en les seves declaracions públiques, que el seu ús és minoritari".

El president de la Generalitat, José Montilla, va manifestar per exemple a Rac1 el 13 de juny que "jo surto al carrer i no veig moltes persones amb burca. No fem problemes del que no és problema aquí. Avui, no ho és”.

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, va afirmar per la seva banda també a Rac1 el 23 de març que "a Catalunya no n'hi ha, de burca. Aquí no hi ha ningú que vagi amb burca i, que jo sàpiga, tampoc a França" malgrat que el seu ús al país veí és més habitual en determinades zones.

El conseller d'Interior, Joan Saura, va declarar també a Rac1 el 27 de maig que "no he vist aCatalunya ningú que vagi amb burca" i que "el burca no és un problema a Catalunya".

Finalment, la secretaria d'Estat d'Immigració, la socialista Anna Terrón, va assegurar a TV3 el 21 de maig que "a Catalunya no n'hi ha, de burca. Aquí no hi ha ningú que vagi amb burca i, que jo sàpiga, tampoc a França".

Tanmateix, el columnista de La Vanguardia Francesc-Marc Álvaro va afirmar el passat 3 d’agost en un article que "ahir, ho juro pels meus morts, vaig veure una senyora (suposo que ho era, però podria ser també un senyor, ja que no em vaig atrevir a investigar empíricament aquest extrem) creuant el carrer vestida amb aquesta modalitat de vel integral anomenada niqab. Puc concretar més: el carrer en qüestió és el carrer on visc, i va succeir a les 11:05. El niqab era de color negre i la resta de la vestimenta era marró. La senyora (o senyor) empenyia un cotxet amb una criatura, aquesta lliure de burca o niqab, la qual cosa és un detall donat la calor que pega".

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#45 Ivan, BCN, 16/12/2010 - 17:45

Lo de "neohipi" m'ha fet força gràcia, penseu que un hipi entraría a e-noticies?
Procuro agafar informació d'allà on la donin, totes les opinions em son vàlides i cuantes mes m'arribin, millor. Pot ser un dia, amb arguments, em fas canviar d'opinió, cosa que amb un "neohipi" no ho crec.

#44 Ivan, BCN, 16/12/2010 - 17:41

Bé, meus no son els criminals, no es per res.
Els delinquents, tots a la garxola! Fer una distincció per causa de raça, es racisme, penseu el penseu, aixó es als diccionaris i a els articulats de les lleis. Si democraticament es vol canviar no tinc res a dir.

#43 rastahood, cadaqués, 15/12/2010 - 22:16

Oh!!! quin escàndol!!! una dona amb niqab al carrer Muntaner!!! Doncs, a Cadaqués...he vist dos pakistanís venent roses i un xinès amb bici que m´ha saludat!!! Publiqueu-ho a l´e-noticies,ràpid!!! en fi...

#42 julius, bcn, 15/12/2010 - 21:06

IVAN (Bcn)
Els delinqüents catalans i/o espanyols, son "nostres" i no ens queda més remiei que soportarlos, però els delinqüents extrangers, no tenim perqué soportar-.los, ni alimentar-los, ni tenir-los entre nosaltres, opini el que opini el Sr. Anglada.

#41 pep, bcn, 15/12/2010 - 17:58

Per si no ho sabeu a la part alta de Muntaner i ha la clinica Barraquer. Tota la vida hi he vist arabs de totes les especies, en general de molta pela. Tambe generalment amb les dones molt tapades. Ara la moda deu ser portar-les amb burka. Aixi de facil.