Publicitat
Societat · 2 de Març de 2011. 21:13h.

No al 'Manifiesto de los 2.300'

L'Ateneu Barcelonès rebutja cedir el local per commemorar el 30 aniversari

No al 'Manifiesto de los 2.300'

Francesc Castany, al Parlament, en una foto d'arxiu

L'Ateneu Barcelonès no cedirà les seves dependències per commemorar el 30 aniversari del conegut com Manifiesto de los 2.300, segons ha assegurat un dels seus socis, Francesc Castany, a e-notícies. Castany, de Solidaritat, havia impugnat la cessió i la junta li ha comunicat verbalment que atendran la seva petició.

El vicepresident de l'entitat, Lluís Reales, ha estat qui ha confirmat aquesta revocació de l'acte que tenia programat de fer Impulso Ciudadano el proper 12 de març, segons aquest soci de l'Ateneu. L'acord s'ha pres en junta aquest dimecres. La directiva de l'Ateneu Barcelonès ha apel·lat a la seva catalanitat per tirar-se enrere en la seva primera decisió de llogar una sala a l'associació que presideix l'exdiputat de Ciutadans, José Domingo.

Impulso Ciudadano pretén celebrar el trentè aniversari del manifest que van signar 2.300 persones "per la igualtat dels drets lingüístics a Catalunya". Segons Domingo, "les prevencions i denúncies que expressava aquell escrit segueixen plenament vigents".

L'associació indicava en un comunicat que "la clara voluntat de les autoritats catalanes d'incomplir les sentències del Tribunal Constitucional i del Tribunal Suprem sobre el règim lingüístic català i la nul·la intenció del Govern de la nació de vetllar pels drets lingüístics de tots els espanyols, inclosos, lògicament, els residents a Catalunya, ens obliga, igual que llavors, a rememorar els principis i fonaments que van substentar aquell manifest".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 Quimet, El Poble Sec, 04/03/2011 - 19:21

"discriminar a castellanohablantes"? jk, tu de vic no ten ens res, ets un espanyol rebotat de libertaddigital. A Catalunya només estem discriminats els catalanoparlants. Els castellanoparlants poden viure plenament en la seva llengua. Els catalanoparlants no.

#39 Ramon, Barcelona, 04/03/2011 - 13:13

El PSC en poc menys de deu anys va passar, de liderar la resposta a aquella primera manifestació lerrouxista, a liderar el lerrouxisme.

#38 jk, vic, 04/03/2011 - 12:19

animo hay que desenmascarar con tanto casposo ultra del catalanismo especializado en discriminar a castellanohablantes

#37 lluanllu, Castellar del Vallès, 04/03/2011 - 11:41

Cartanya, te acabas de delatar, me debería marchar, verdad? Yo, a eso le llamaría exilio (te suena). Pero no me voy, no. Me quedo. Por lo menos, hasta que no me echéis tú y los tuyos. Y no me contestes, por favor. Paso de ti y de los que piensan como tú. Serás fascista!!

#36 Josep Maria Capdevila, Barcelona, 04/03/2011 - 07:03

Y despues se quejan por que no se puede ver su TV3 en la Comunidad Valenciana, cuando ellos ( los nacional-socialistas-catalanistas ), llevan vetando voces y libertades a todo el que no piensa en cataluña como ellos. MANDA NARICES!!!!!!!!! Pero claro lo de ellos es legitimo, lo de Madrit no. A cagar