Societat · 29 de Novembre de 2019. 16:51h.

No en tenen prou amb la immersió

La Intersindical demana un pla de xoc “real i global”

No en tenen prou amb la immersió

El conseller Bargalló visita una escola, en una imatge d'arxiu (foto: Departament d'Educació)

La Intersindical-CSC reclama al Govern “un pla de xoc per una immersió lingüística real i global” per aconseguir que la llengua “traspassi les parets de l’aula i arribi a tots els espais i activitats dels centres educatius”.

El sindicat independentista considera que el català viu una situació d’“emergència” en el sistema educatiu . “L’actual situació és insostenible”, afirma la Intersindical, que lamenta que “el català ha anat esdevenint una llengua acadèmica, però no d’ús habitual”.

També assenyala que “no n’hi ha prou amb proclames i la defensa ideològica de la immersió lingüística”, sinó que “cal prendre mesures efectives” per fer del català una “llengua compartida i de cohesió”. “No hi ha voluntat política de corregir aquesta tendència que fa recular el català com a llengua d’ús a l’escola, però de retruc també al carrer”, assegura.

“La normalització real d’una llengua s’aconsegueix fent que sigui útil i present en tots els àmbits educatius. I que fer-la vehicular no s’acaba fent les classes en català sinó vetllant perquè traspassi les parets de l’aula”, conclou el sindicat.

intersindical.jpg

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#43 Rosario és nom també d'home, Sant Cugat del Vallés, 04/12/2019 - 12:16

Per si és del vostre interès, cliqueu l'enllaç i llegiu el contingut.
I fins i tot, si és que voleu, feu-ne la màxima difusió i resó.
Per a que tots els sindicats es posin d'acord és que la cosa és molt grossa.

https://www.sindicat.net/e/317/

#42 José Motos, El Masnou, 02/12/2019 - 18:38

Otro paso más para seguir con su país dictatorial donde todo está atado y bien atado. Control total de la cultura, la magistratura, la banca y la legislación, que no permitirán la disencion. Que harán con los castellanos parlantes, yo veo dos vías claras: expulsión del territorio o ejecución. Fascismo no por favor.

#41 Patumeiro, Sant Patumet, 02/12/2019 - 12:04

"¿La llengua d´us habitual?" ¿Que quieren hacer? ¿Crear una policia politica linguistica que vaya persiguiendo a la gente a ver lo que habla? Esto no lo hizo ni Franco. La gente habla lo que le da la gana, y por lo que veo en la calle, cada vez se hablan mas lenguas, sobretodo el Arabe.

#40 Sergi Sergio, Barcelona, 30/11/2019 - 14:26

No hay un departamento, una conselleria mas podrida y putrefacta que la d'Ensenyament.

#39 GRAN JEFE LAZO AMARILLO, CEREBRO DE GRILLO, TABARNIA, 30/11/2019 - 12:31

Pues sí oiga, que el catalán traspase las paredes del aula y llegue más lejos, a todos los "ámbitos". Por ejemplo, a los burdeles.

Que nos den ejemplo ellos mismos de sus afanes y se pongan a trabajar de putas y chaperos en catalán: "Noi... Et xuclo els ous?"

Que contribuyan así a su plan de choque para una inmersión lingüística real