Publicitat
Societat · 10 de Desembre de 2009. 14:23h.

"No és fàcil denunciar per tortures els Mossos"

El director d'Amnistia Internacional a Espanya explica que es "rep una contradenuncia policial"

"No és fàcil denunciar per tortures els Mossos"

Saura, amb Mossos, en una imatge d'arxiu

El director de la secció espanyola d’Aministia Internacional (AI), Esteban Beltrán, ha parlat al programa “Els matins” sobre els judicis a Mossos d’Esquadra per denúncies de maltractaments i tortures: “A Catalunya, no és fàcil denunciar per tortures els Mossos".

"Primer, perquè els que s’hi troben solen ser persones amb pocs recursos, normalment immigrants; després, perquè reben una contradenúncia de la policia i perquè els processos judicials són llargs i, a més, les administracions no solen obrir investigacions per saber què ha passat.”

D'altra banda, ha assenylata que “no podem deixar els drets humans en mans dels governs perquè solen quedar en un estat marginal o són vulnerats”. I ha continuat dient: “Els Estats Units i la Xina no poden liderar res quant a canvi climàtic o quant a drets humans perquè no donen exemple.”

Pel que fa al president dels Estats Units, Barack Obama, que avui rep el Premi Nobel de la Pau, Beltrán ha afimat: “S’ha de veure encara si se’l mereix; encara s’ha de veure després d’haver aprovat que envia més tropes a l’Afganistan quan encara no ha canviat les regles de l’enfrontament i la població civil pateix moltes vegades els bombardejos, o quan encara hi ha presos a Guantánamo que no saben si tindran un judici just.”

Beltrán també s’ha referit a la política de Rodríguez Zapatero: “Flaqueja en drets humans, en política exterior --pel que fa a les relacions bilaterals amb països que vulneren aquest drets-- i en política interior, amb casos de tortures i maltractament amb un component racista”.

Pel que fa al cas de l’activista saharaui Aminatu Haidar, ha explicat: “El govern marroquí és el principal reponsable de la violació dels drets humans, però demanem al govern espanyol que expliqui com va poder acollir una dona il·legalment expulsada del seu país.”

El director de la secció espanyola d’Aministia Internacional ha acabat dient que “no acceptem ni un euro de cap govern i per això som independents. Molts governs es molesten quan parlem dels seus països. Reivindiquem la incomoditat.”

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Indignat, Barcelona, 12/12/2009 - 02:56

Sr. Beltran, com vosté ni uns quans que sempre són bastant pro-delinquents. Esten fars que ocupi el seu temps en gent dolenta, si vol tenir exit i ser un gran triunfador reconegut preocupis de la gent que passa fam o no te sostre i deixi als dolentots