Societat · 5 de Desembre de 2019. 10:25h.

No només eren els ERO

La UGT d'Andalusia també

No només eren els ERO

Francisco Fernández Sevilla

El jutge d'Instrucció número 9 de Sevilla ha acordat continuar, com a procediment abreujat, la causa oberta per les presumptes factures falses d'UGT d'Andalusia contra l'exsecretari general de sindicat Francisco Fernández Sevilla i 14 persones més. Tots estan acusats per presumptes delictes de frau de subvencions i falsedat en document mercantil.

La resolució del magistrat assenyala que el còmput global de les quantitats defraudades en els expedients de subvencions concedides per la Direcció General de Formació de la Conselleria d'Ocupació de la Junta a l'organització sindical ascendeix a més de 40 milions d'euros.

El magistrat instructor exposa que, en el període comprès entre 2009 i 2013, "s'ha constatat l'existència de procediments concertats entre els responsables d'UGT-A i determinats proveïdors per tal que, d'una manera coordinada, poguessin facilitar al sindicat una via de finançament per a la pràctica de les seves actuacions pròpies".

També assenyala que "la utilització d'aquests instruments suposava l'aplicació dels fons rebuts a través de subvencions públiques a uns fins diferents de la destinació que aquests fons haurien d'haver tingut".

Els investigats són l'ex vicesecretari d'Organització i exsecretari general del sindicat Francisco Fernández Sevilla; el que va ser secretari general d'Administració d'UGT-A; la secretària de Gestió Econòmica; la responsable de l'departament de Compres de la UGT-A; el conseller delegat de l'entitat Soralpe Mas P. Associats S.L., i deu persones que van actuar com a proveïdors del sindicat a través de les empreses que representaven.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#8 Sergi Sergio, Barcelona, 06/12/2019 - 15:08

A esto se le llama Red Clientelar chupando del erario publico.

#7 Pan con tomate y jamón Ibérico, El Puig de la Guilla, 06/12/2019 - 01:48

¡Los sindicatos! pues aunque parezca mentira, por esos mundos todavía hay sindicatos peores que los de aquí... y no solo los sindicatos mafiosos de los muelles de Nueva York y el famoso "sindicalista" Jimmy Hoffa, de moda últimamente por la película de Scorsese... en Argentina hay un tipo llamado Moyano, jefe del sindicato de camioneros...

#7.1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 06/12/2019 - 09:41

… que aparte de otras practicas mafiosas quema los camiones a la competencia y se presenta en su Ferrari a inaugurar por segunda vez el hospital de camioneros, que sigue sin funcionar…

https://tn.com.ar/politica/l a-clinica-de-hugo-moyano-se-in auguro-dos-veces-y-esta-cerrad a_853457

¿Este es el prototipo de sindicalista para Pudimos...?

#6 La isquierda progrezit-ta, Ozú City, 05/12/2019 - 21:40

Tot està podrit, els manaires, els sindicats, i tot el que es mou al voltant de la política, pero si dius que ets d'esquerres i progre ja tens mig perdó, no passarà res, ja ho veureu.

#5 Andalusia, Barcelona, 05/12/2019 - 20:09

Pobre Andalusia, quina manera d'empobrir-la per benefici i profit d'uns quans desalmats desgraciats

#4 Cris, Barcelona , 05/12/2019 - 15:03

En Andalucía ha pasado lo mismo que en Madrid, Valencia y Cataluña. Muchos años mandando los mismos y robando a manos llenas. Lo del PSOE Andaluz tiene tela. De momento los millones defraudados ganan por goleada.