Publicitat
Societat · 25 de Juny de 2010. 09:26h.

No només va ser imprudència

Veïns denuncien que l'estació de Castelldefels es va convertir en un "coll d'ampolla"

La tragèdia que ha sacsejat Castelldefels no només va ser per la imprudència de travessar les vies -expressament prohibit-, sinó també perquè el pas subterrani construït per Renfe va quedar petit per engolir tota la gent que arribava. El tren portava unes 700 persones la majoria de les quals van baixar en aquesta localitat on, des de fa anys, se celebra una festa llatina.

Alguns dels passatgers, que no havien tornat a Castelldefels des de la revetlla de l'any passat, es van trobar que la passarel·la superior estava tancada. Renfe la va clausurar quan va refer l'estació ara fa uns mesos i va construir el pas subterrani. Però aquest no té capacitat per assumir una gran allau de gent com mostren les imatges gravades quan l'estació es va reobrir.

Renfe ha convertit també la majoria de noves estacions amb veritables búnquers per tal que tothom pagui i no es coli ningú. Això implica, com a Castelldefels, tancar tota l'estació amb valles i torns de sortida que s'han de passar d'un en un. Al baixador n'hi havia dos, tot i que el conseller Nadal va assegurar que aquella nit estaven oberts també els torns d'entrada, que permetia sortir la gent directe al carrer.

Una de les veïnes que viuen just al davant -i van presenciar tota la tragèdia- han explicat a e-notícies que "no és una sortida còmoda" per culpa dels torns i que "en una nit així postser haguessin hagut d'obrir la passarel·la". Un altre veí, que també viu en el mateix bloc just davant de l'estació, també ha explicat que "se veia venir" perquè "la gente cruza la vía" y "el paso aéreo lo cerraron, queda sólo el paso subterráneo". "La señalización no es buena", ha insistit. "En un día como éste, Renfe podría haber tenido a un par de personas". "Renfe debería tener un poquito más de responsabilidad, sobre todo los fines de semana".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Increible, Barcelona, 29/06/2010 - 16:31

la cuestion es buscar una excusa, que si cuello de botella, paso superior cerrado, españa tiene que tener la culpa, ellos solo iban a divertirse, si, pero si por su negligencia el tren descarrila hubiesen podido ser muchos mas y con menos culpa

#9 Rosa, Barcelona, 28/06/2010 - 13:05

Creuar les vies del tren és com voler creuar d'una banda a una altra d'un circuit amb carreres de cotxe o bibibleta. Si us plau, no siguem tan estúpids!.

#8 Fanny, Barcelona, 28/06/2010 - 13:02

Aquest cap de setmana els diaris \"anaven plens\" de fotografies de gent que creuava les vies. Fins i tot algú portant un cotxet amb criatura. La gent és molt estúpida!.

#7 damage, Reus, 25/06/2010 - 20:58

El tren, ¿se ha salido de la via y ha ido hacia los pasajeros?; o los pasajeros han ido hacia la via. De hacerlo de una manera o de otra cambia un poco. Y si la salida es incomoda es lo que hay, más vale perder tiempo que no la vida.

#6 dom, gava, 25/06/2010 - 17:02

Desde luego una gran desgracia que solo somos culpables nosotros. Esta señalizado, en invierno esta solitario osea lo que hay en suficiente, pero somos inprudentes e indisciplanados como siempre, hasta yo que critico años ha cruzaba con mi bultaco Sherpa