Publicitat

El Tribunal de Comptes es fa enrere i permet que el Govern avali els encausats per l'acció exterior

No pagaran

El Tribunal de Comptes ha rectificat la decisió que va prendre el passat mes d'octubre i ara diu que sí que es poden avalar amb diners públics de la Generalitat els 5,4 milions d'euros que reclama a una trentena de càrrecs dels governs de Mas i Puigdemont acusats de malversació per promocionar el procés independentista a l’exterior.

Amb aquest canvi de criteri, es retornaran els diners que, ara mateix, estan dipositats com a fiances. Són els 2,1 milions d'euros que hi havia posat Esquerra i els pisos i béns personals d'alguns investigats. Aquesta és la primera decisió que pren sobre la causa relacionada amb el procés el nou Tribunal de Comptes, renovat a finals de l'any passat i amb una nova majoria progressista.

El 14 d'octubre, l'anterior Tribunal de Comptes, que tenia una clara majoria conservadora, va rebutjar aquests avals amb diners públics de la Generalitat, a través de l'Institut Català de Finances.

Les defenses dels investigats van presentar recurs en contra. I, aquest matí, la Sala de Justícia del Tribunal els ha donat la raó. Rectifica l'anterior decisió i diu que sí que es permeten els avals amb diners públics de la Generalitat, a través de l'Institut Català de Finances.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#15 Doncs apa, som-hí, Chez Fangue, 01/03/2022 - 13:11

AZixí ja poden tornar a dir "ho tornarem a fer". com que surt de franc.....

#14 marc, barcelona, 01/03/2022 - 12:30

PSOE PP, para eso cambiasteis el tribunal de cuentas no?, no existe partido mas traidor y mezquino que el psoe y en el pp como siempre, sus lideres anteponiendo sus intereses personales al bien general, espero que casado acabe en la mayor de las irrelevancias que es lo que te mereces por vendernos con el tribunal de cuentas.

#13 Sigfrid, Barcelona, 01/03/2022 - 09:50

Una vegada mes es demostra que aquest pais cal una alternativa de mà dura i de dir les coses pel seu nom. La banda de farsants que va malversar haurien d'estar embargats amb els comptes escurats. Ens queda recordar que gracies a Vox varem poguer veure els sediciosos entre reixes i només ens queda pensar que gracies a Vox veurem restablir l'ordre

#12 Marcial Heredia, en el Circo me colé, 28/02/2022 - 20:16

Puestos a obsequiarlos con el aval, que no se les olvide también enviar una rosa a cada uno por su aniversario. De Pedro Sánchez con amor. A nuestra cuenta, por supuesto.

#11 manu, DIJON FRANCE, 28/02/2022 - 19:20

Claro que el Tribunal de Cuentas rectifica. Después de que Aceituno y su torpe títere sacrificaran a Gante y pusieran este Tribunal en manos del PSOE a cambio de una información "fake" sobre Ayuso, ¿qué se podía esperar? ...Pues eso, Ni democracia ni separación de poderes. Corrupción y bananas.