Publicitat
Societat · 15 de Maig de 2022. 16:11h.

"No volem uns Jocs Olímpics espanyols a Catalunya"

Unes 2.000 persones es manifesten a Puigcerdà en contra de la candidatura pels Jocs

"No volem uns Jocs Olímpics espanyols a Catalunya"

Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest diumenge a Puigcerdà, segons les dades de la Policia Local, per pressionar al Govern perquè abandoni la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030. "No estic d'acord en que es facin uns Jocs Olímpics espanyols a Catalunya", ha assegurat un dels manifestants en declaracions a TV3.

La concentració ha estat organitzada per la plataforma Stop JJOO i ha aplegat a gent d'arreu de Catalunya. "Avui la gent del Pirineu ha fet un clam demanant que es retiri la candidatura i que es plantegi un model diferent pel Pirineu", ha assegurat Bernat Lavaquiol, portaveu de Stop JJOO.

Expliquen que amb una candidatura pels Jocs Olímpics no es respon a les necessitats del Pirineu. "No tenim un projecte pel Pirineu i per la seva gent i, en canvi, el que si estan fent és invertir diners a fer propaganda a favor d'aquesta candidatura", ha dit Helena Guillen, portaveu de l'organització.

Reclamen que "no volem uns jocs, volem escoles, hospitals i carreteres". Els manifestants han portat pancartes de "Per un Pirineu viu, aturem els Jocs Olímpics", "30 dies de festa, 30 anys de misèria" i "No als Jocs espanyols'".

La manifestació ha comptat amb el suport i la col·laboració de l'Assemblea Nacional Catalana i els grups parlamentaris CUP i els comuns, que també han exigit al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que aturi la candidatura.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#34 José, Barcelona, 19/05/2022 - 09:13

Pues creo que la mayoría si los queremos. Y Cataluña somos todos, nativos y emigrantes. Basta ya de tanta imposición, de tanto cretino tribal, de tanto fascistoide suelto.

#33 pepe, andorra, 17/05/2022 - 11:48

ningun problema, el valle de Aran, Huesca y Andorra, podrian perfectamente presentar su candidatura y pasar olimpicamente, nunca mejor dicho, de este personal, pero el problema es q no soy partidario de q con la excusa de unos juegos olimpicos, nos vuelvan a saquear como en 1992, q fue el mayor atraco en España de todos los tiempos.

#32 Patumeiro, Sant Patumet, 17/05/2022 - 00:54

Quieren jugar a la petanca, pero eso si, en catala

#31 Telamarinera , Vng, 16/05/2022 - 13:30

Coherencia; bien!!

#30 lo graller, bcn, 16/05/2022 - 12:34

"no volem uns jocs, volem escoles, hospitals i carreteres"
¿Y de dónde creen que sale el dinero para pagar todo eso?
Pués de aguantar las incomodidades que pueden significar los JJOO durante una breve temporada. No hay nada gratis.