Publicitat
Societat · 15 de Desembre de 2014. 13:16h.

“Només 4.000 immigrants van votar a la consulta”

Àngel Colom: “Molts no hi van anar per por de les amenaces de Madrid”

“Només 4.000 immigrants van votar a la consulta”

Àngel Colom

El secretari d'immigració de CDC i president de la Fundació Nous Catalans, Àngel Colom, ha lamentat que “només 4.000 immigrants van anar a votar ala consulta”. Colom, que ja va avisar de nacionalitzacions massives per condicionar el 9N, ha dit en una entrevista per a e-notícies que “molts no hi van anar per por de les amenaces de Madrid”.

- Quan deixa un ciutadà de ser nou català per passar a ser català?

El concepte de nou català és transitori i amb un objectiu: arribar a ser català. És el pas de la consideració d’emigrant a la de ciutadà català i prou, ni nou ni vell.

- Vostè va viure uns quants anys a Casablanca. Se sentia nou marroquí?

No especialment. Tampoc tenia la intenció de quedar-m’hi. Però sempre em van tractar com un dels seus . Segons com sí que m’hi sento. Jo sóc català i mentre Catalunya no sigui independent, continuaré lluitant perquè ho sigui. Però també em sento una mica marroquí com em sento una mica francès, perquè a França hi tinc molts referents. En canvi no em sento espanyol.

- Quants nous catalans creu que votaran NO en un futur referèndum per l’amenaça de perdre els papers?

Potser força. Hem d’entendre que per al foraster que ve de lluny el fet de disposar la plena ciutadania és molt important. Si uns els amenacen així i nosaltres som incapaços de fer-los veure i demostrar que en un nou estat independent tots partirem de zero, això explica el “força” d’abans. 

- I quants catalans votaran SÍ perquè els prometen papers ja?

La promesa que tindran papers, o una vida millor, ningú no els la pot fer. Els que volem un estat propi l’únic que podem fer és dir-los:  bé, sereu ciutadans com nosaltres, si voleu ser-ne. Tos els catalans tindrem les mateixes oportunitats, els nous i els vells.

- Quants simplement no aniran a votar?

En la primera consulta convocada pel president Mas (la recorreguda i suspesa) dels nou-cents mil immigrants censats només van anar a inscriure-s’hi quatre mil. Això és molt negatiu. Potser no estaven motivats, i hem de reconèixer que hem de fer un esforç més gran per convèncer-los dels avantatges d’un nou estat. Però he constatat que molts no hi van anar per por de les amenaces de Madrid.  Tres o quatre cents mil tenen reconeguda la ciutadania i no oblidem que en cas de ser vistos votant en una imatge de facebook, o en un diari, per exemple, podria arribar a passar que la perdessin perquè els  van fer jurar fidelitat a Espanya. Tenen por de perdre els seus drets adquirits.

- Vostè és el Josep Maria Sala de CDC?

No! No hi tinc res a veure. Jo treballo per encaixar tota aquesta nova gent...

- Josep Maria Sala també m’ho hauria dit, això...

Potser, però amb tots els respectes, ell no ho fa. Jo sí.

- Li fa por que a la llarga no tinguem nous catalans allistats a la gihad islàmica?

Sempre pot passar. M’agradaria, és clar, que no passés. Hem de fer bé la feina. L’ADN de Catalunya és integrador. Un gihadista ho és perquè s’ha quedat sense referents i busca quimeres. Ho hem d’evitar. /Una entrevista de Ramon Sargatal

Publicitat
Publicitat

49 Comentaris

Publicitat
#48 Sodomus Gomorrus marroquensis..., Bacanal, 16/12/2014 - 15:27

Sr. Colom, ens podría fer cinc cèntims dels nois joves, sense inhibicions, oberts de ment, agraïts i disposats a complaure que va coneixer, reiteradament, al Marroc? Tot allò, qui ho va pagar? Nosaltres amb els nostres impostos? Que no pari la festa!

#47 luigi longo, bcn, 16/12/2014 - 15:23

¿Que Madrid les da miedo? Anda ya, Colom, que somos mayorcitos. Lo que pasa es que la mayoría de inmigrantes se f ían de vosotros igual que los demás, es decir: muy poco. Y por eso se quedaron en casa, como la inmensa mayoría de la gente.

#46 Pepet, Sabadell, 16/12/2014 - 13:03

Que bé que vius Colom. Ja has tornat tots els diners que vares demanar al Millet,per pagar deutes polítics?

#43 Miquel Pelegrí, Girona, 16/12/2014 - 12:35

Molt bé en Colom.

#42 Kropotkin, Vic, 16/12/2014 - 09:39

Eso indica que se gastaron 10.000 euros por voto en la manipulacion. Asi se construyen las naciones.... Jua, jua, jua,....

#42.1 Marielas, Vilablareitx, 16/12/2014 - 10:52

Eres el mejor. TQ