Publicitat
Societat · 27 de Maig de 2010. 15:38h.

"Només demanem que retirin la placa a Martínez Vendrell"

El fill de l'industrial assassinat el 1977 demana a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló que actuït "per dignitat"

Manuel Bultó, de 84 anys, fill de José María Bultó, l'industrial mort el 1977 després que li esclatés un artefacte explosiu col·locat al pit, ha demanat a l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat) que no tingui un carrer dedicat a Jaume Martínez Vendrell (1915-1989), que va ser condemnat per la seva implicació en l'assassinat. L'acte ha tingut lloc a l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes en companyia de l'advocat Jose María Fuster-Fabra i el president de l'entitat, José Vargas.

La petició s'ha produït després que l'Audiència Nacional hagi desestimat fa uns dies el recurs d'apel·lació perquè fos retirada la placa. Fuster-Fabra ha afirmat que la decisió judicial l'ha deixat "perplex" i han anunciat que, en el cas que l'ajuntament, no faci res es mobilitzaran totes les associacions de víctimes per declarar l'ajuntament "enemig de les víctimes del terrorisme".

Bultó, que va ser la primera persona que va assistir el seu pare, ha explicat que després de l'atemptat "estava obert en canal" i amb un "braç arrencat". El fill de la víctima ha afirmat també que Vendrell va ser "un dels cervells" de l'acció terrorista i que "per dignitat" demanava a l'Ajuntament la retirada de la placa. "Només demanem això", ha insistit. En cas que l'ajuntament faci cas no plantejarien cap altra mesura de pressió.

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#59 Ferran, Santa Coloma de Cervelló, 05/07/2010 - 02:03

Estic content de tenir el carrer amb el nom d´un defensor de la terra catalana i les llibertats. Visca Catalunya Liure!!

#58 Greg, L'H, 28/05/2010 - 18:44

Potser Bultó tenia ideologia feixista, però al menys donava feina a molts catalans. Els que s'alegren del seu assassinat no només tenen ideologia feixista, sinó que segurament són uns paràsits socials. Així i tot no desitjo que els assassinin.

#57 Sergi, Barcelona, 28/05/2010 - 18:20

Immigrant Pere, tu no faràs res. Tu continuaràs servint taules al bareto de Lausana on treballes. Adapta't a l país que t'ha acollit. A Catalunya ja no hi pintes res.

#56 Pere, Lausanne, 28/05/2010 - 16:01

El Patriota Martínez Vendrell fou condemnat sense proves com és habitual a la repugnant justícia dels Espanyols. L'endemà de la Independència li farem un monument. I als Bultó els expropiarem per Botflers. Com feren a Irlanda.

#55 Jaume, Riudoms, 28/05/2010 - 15:57

No ho entenc, la resistència francessa contra els nazis i col·laboracionistes també eren assassins??