Publicitat
Societat · 31 de Gener de 2014. 15:18h.

Només quatre senegalesos del Poblenou han obtingut papers

L'Estat exigeix els “requisits establerts per la llei”

Només quatre senegalesos del Poblenou han obtingut papers

Una imatge del grup de senegalesos desallotjats del Poblenou

El subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Emilio Ablanedo, ha explicat que només 4 dels 68 senegalesos desallotjats aquest estiu dels assentaments situats al Poblenou han obtingut permís de residència.

De les sol·licituds presentades “només 6 s’han plantejat per arrelament familiar”, ha apuntat Emilio Ablanedo, de les quals 4 s’han resolt de forma positiva, una s’ha denegat i l’altra està en vies de tramitació.

El subdelegat del Govern espanyol ha precisat que de les 68 demandes de permisos de residència pels senegalesos “s’han tramitat set de les sol·licituds per qüestions administratives” a l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona, mentre que la resta s’han derivat a Madrid, a la Secretaria General d’Immigració i Emigració. Totes aquestes s’estan tramitant, ha afegit.

Emilio Ablanedo ha afirmat que “el gran obstacle que té aquest col·lectiu” és que si opten per una solució d’arrelament familiar “han de complir els requisits establerts en el reglament”. En aquest sentit, ha dit que el problema són els requisits que exigeix la normativa: “No podem dictar resolucions que siguin contràries a dret. Això és tot”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Gerard SíSí, Perpignan (Catalunya), 31/01/2014 - 15:46

Un assessor d'Obama defensa que "cada país i cada grup de població decideixi" el seu futur.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Ben Rhodes diu que Washington "dóna suport a que hi hagi un procés de revisió a cada país" davant la petició de celebrar un referèndum.