Publicitat
Societat · 30 d'Agost de 2008. 18:49h.

Nou incident a Vandellòs II

La central nuclear ja ha recuperat l'operativa d'extinció d'incendis

Nou incident a Vandellòs II

La central nuclear, al fons de la imatge

El Consell de Seguretat Nuclear ha registrat una nova notificació d'un succés de la central nuclear de Vandellòs II (Baix Camp), on una part del sistema d'extinció d'incendis ha estat aïllada durant un dia i mig. Segons el màxim organisme encarregat de vetllar per la seguretat nuclear i protecció radiològica del país, la planta, que es trobava tancada, ja ha recuperat l'operativitat del sistema d'extinció d'incendis.

La part del sistema d'extinció per aigua "ha estat aïllada durant un període d'aproximadament un dia i mig, per estar la vàlvula tancada durant la realització de treballs de millora en el propi sistema", explica el Consell en la seva pàgina web.

El Consell de Seguretat ha classificat aquest incident amb el nivell zero en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES, de zero a set).

Del començament d'any ençà la planta de Vandellòs II, situada a Tarragona, ha fet altres set notificacions de successos al Consell de Seguretat, l'última amb l'incendi a la sala de turbines ocorregut el passat 24 d'agost.

Un grup d'inspectors del CSN es van desplaçar a la central per analitzar i verificar les circumstàncies que van causar la prealerta d'emergència i conèixer en detall l'abast dels danys produïts per l'incendi.

La presidenta del Consell de Seguretat, Carmen Martínez Ten, va demanar ahir comparèixer a la Cambra Baixa per informar sobre l'incendi de Vandellòs i sobre la proposta d'expedient sancionador a la central d'Ascó I.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Juan, Barna, 31/08/2008 - 21:09

Este hecho: la consideración y clasificación (0, s. la escala INES) y notificación en su web por parte del CSN como incidente notificable dice mucho del rigor y trasparencia de este organismo. ¡Podemos confiar en nuestras CCNN¡. Yo, al menos, sí confio.

#1 oriol, valls, 31/08/2008 - 10:35

ens volen matar a tots!